Dušan Petrović u dvostrukoj ulozi u Radničkom - iKragujevac


Sport

U savremenom rukometu, jedna od najbitnijih poluga u timu je čuvar mreže. Da bi spremno dočekao sve ono što sledi u narednom periodu, RK Radnički je obnovio saradnju sa Dušanom Petrovićem ( 33), izdankom kragujevačke škole rukometa, koji će svojim talentom, višegodišnjim stažom i smirenošću doprineti ostvarenju predviđenih ciljeva.

Iako prethodne sezone nije igrao u Radničkom, Dušan nikad nije ni otišao. Bio je angažovan u radu sa golmanima, a nakon jednogodišnjeg boravka u Moravi opet je sa nama. Bivši kapiten Radničkog, golman sa ogromnim superligaškim iskustvom i smatram da ćemo njegovim dolaskom imati jedan od najboljih tria čuvara mreže. Radiće i dalje sa golmanima svih uzrasta i Dule je neko na koga računamo na duže staze u klubu, istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Petrović je kao i većina dečaka njegovog godišta počeo da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom gradu, a u karijeri je pored Radničkog nastupao i za Spartak-Vojput iz Subotice, Dinamo iz Pančeva i Moravu iz Velike Plane.

Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Radničkom, ovog puta u dvostrukoj ulozi-kao čuvar mreže i kao trener golmana svih selekcija kluba. Ne sumnjam da ćemo kroz baraž izboriti ulazak u super ligu Srbije i tako vratiti Radnički i Kragujevac na rukometnu mapu Srbije, na mesto na kom je bio i koje mu po kvalitetu pripada. Smatram da je prelazni rok odlično odrađen, posebno mi je drago što se i Janko Gemaljević vratio i što ćemo zajedno sa Ognjenom Jovanovićem činiti golmanski tandem sledeće sezone. Ubeđen sam da će Radnički biti veliko iznenađenje u narednoj sezoni i da će SBB hala Jezero biti tvrd orah za sve ekipe, najavio je povratak u Radnički Dušan Petrović.

Dušan je overio jednogodišnju vernost Radničkom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu