Levoruki Utvić nova akvizicija Kragujevčana - iKragujevac


Sport

Rukometni klub Radnički i dalje radi na pojačanju svog tima, tako je pred odlučujuću baraž utakmicu i eventualni plasman u Arkus Superligu, sklopio saradnju sa desnokrilnim rukometašem Bogdanom Utvićem (22), na dve godine. Svojim talentom i sjajnim fizičkim predispozicijama, Utvić bi trebao da predstavlja jednu od udarnih pesnica u oba pravca igre ekipe iz Šumadijske prestonice.

Dovođenjem Bogdana Utvića, pojačali smo konkurenciju na poziciji desnog krila. Reč je o mladom momku, bivšem juniorskom reprezentativcu, koji već tri godine igra Superligu na visokom nivou. Polivalentan je igrač, eksplozivan u fazi napada, a krasi ga činjenica da u odbrani pokriva više pozicija. Smatram da smo napravili odličan potez i da će dati značajan doprinos kvalitetu stila igre koji gajimo, najavio je novo pojačanje Radničkog pomoćni trener Miloš Sretenović.
Utvić je počeo da trenira rukomet sa 10 godina u ekipi Mokra Gora iz rodnog Zubinog Potoka, a igrao je i za Crvenu zvezdu. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije.

Drago mi je što sam došao u klub sa velikom tradicijom. Kragujevac je grad sporta, tako da sam siguran da sam izabrao pravu sredinu za svoj lični napredak. Iako je bilo priča o nastavku saradnje sa Crvenom zvezdom, kao i ponuda drugih klubova, ipak sam odlučio da karijeru nastavim u Radničkom. Pre svega su nam se poklopile ambicije. Ono što je presudilo u mom izboru jeste sjajna organizacija kluba, a to je danas retkost u srpskom rukometu. Zahvalio bih se rukovodstvu na ukazanom poverenju, a na meni je da to opravdam igrama na terenu, istakao je po dolasku u Kragujevac Bogdan Utvić.

 

 

 

 

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu