Odbojkaši Radničkog ubedljivi na startu memorijalnog turnira „Legende Radničkog“ - iKragujevac


Sport

Danas je u „SBB hali Jezero“ počeo memorijalni odbojkaški turnir "Legende Radničkog", posvećen preminulim asovima kragujevačkog kluba Aleksandru Gigoviću i Dejanu Brđoviću. U prvoj utakmici turnira, odbojkaši Radničkog savladali su ekipu Niša sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:17, 25:12).

S obzirom na višemesečnu pauzu i brojne druge probleme prouzrokovane koronavirusom, odbojkaši Radničkog i Niša pružili su solidnu partiju pred praznim tribinama „SBB Jezera“. Kragujevčani su pokazali da su u ovom trenutku daleko spremnija ekipa od vicešampiona Srbije, ali i da je trener Dragan Kobiljski, u saglasju sa rukovodstvom kluba, sklopio jedan zaista kvalitetan tim, kadar da odgovori najvišim mogućim ambicijama u predstojećoj sezoni.
Niški tim, koji je u pauzi između dve sezone pretrpeo značajne promene u igračkom kadru, od početka meča imao je dosta problema na prijemu, a bilo je evidentno i odsustvo korektora, s obzirom na više nego skroman procenat realizacije napada.

Sa druge strane, već je u prvom setu bilo očigledno da će sjajni korektor Irfan Hamzagić predstavljati kapitalno pojačanje za kragujevački tim u novoj sezoni. Upravo je nekadašnji as Novog Pazara snažnim servisima i ubojitim smečevima pravio razliku u trenucima kada se rezultat lomio. Tako je bilo sredinom uvodnog seta, kada su Nišlije izjednačile na 12:12, da bi se upravo na servis Hamzagića Radnički odlepio na solidnih „plus pet“ (17:12). Pokušali su gosti da uhvate priključak i u završnici seta, prišavši na samo poen razlike (24:23), ali je tada na scenu ponovo iskoračio Hamzagić, koji je nadmudrio dvojni blok i doneo Kragujevčanima vođstvo u setovima.

Drugi set obeležili su odlični servisi učenika Dragana Kobiljskog, prevashodno novog kapitena Nemanje Dukića i novajlije Milutina Nejića, koji su u potpunosti poremetili prijem Nišlija. Sigurnom igrom odbojkaši Radničkog rutinski su priveli ovu deonicu željenom kraju i duplirali prednost u setovima.

U trećem setu se igra niškog tima u potpunosti raspala. Ponovo je tim Dragana Svetozarevića bio nemoćan da odgovori katapultima Kragujevčana sa servis linije, a kada je razlika u poenima dosegla dvocifrene razmere, postalo je jasno da će ova odbojkaška predstava biti okončana u trećem činu.

Trener Nišlija Dragan Svetozarević navodi neuigranost kao glavni razlog ubedljivog poraza svoje ekipe, ali dodaje i da se Radnički pokazao kao jedna izuzetno ozbiljna ekipa zavidnog takmičarskog potencijala.

Ovo nam je tek druga prijateljska utakmica od početka priprema, tako da nama tek predstoji period uigravanja. Pri tom je naš tim još uvek u fazi izgradnje. Doveli smo sedam novih igrača, a očekujemo dolazak još jednog igrača na poziciji korektora, koji bi značajno podigao kvalitet naše igre. Sa druge strane, Radnički je sačuvao okosnicu ekipe iz prethodne sezone i nadogradio je sa dva kvalitetna igrača na pozicijama primača servisa i korektora, tako da je to sada jedna ozbiljna i iskusna ekipa, koja će sigurno konkurisati za sam vrh tabele, smatra strateg niškog tima.
Novi korektor Kragujevčana Irfan Hamzagić je sjajnom igrom u susretu sa Nišlijama pokazao da će biti značajna uzdanica kragujevačkog tima u napadu na trofeje naredne sezone.

Bila je ovo jedna kvalitetna partija sa naše strane. Odlično smo otvorili utakmicu i znalački je kontrolisali do samog kraja. Mislim da je ova pobeda plod odlične atmosfere u ekipi i kvalitetnog rada na treninzima. Sada nam predstoji da se malo odmorimo i spremimo za utakmicu sa Mladim radnikom u petak, poručio je ubojiti korektor.

Iz redova SPD Radnički, kao organizatora turnira, izražavaju zadovoljstvo što je uprkos situaciji sa koronavirusom pronađen odgovarajući model za održavanje turnira, kojim se čuva sećanje na nekadašnje odbojkaške asove Aleksandra Gigovića i Dejana Brđovića.

Odlučili smo se na ovaj format turnira iz epidemioloških razloga, a u skladu sa aktuelnom situacijom u čitavoj zemlji. Drago nam je što smo na kraju uspeli da nastavimo ovu tradiciju održavanja memorijalnih turnira, naravno uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, napomenuo je Dušan Vulović, sportski direktor SPD Radnički.

Turnir se nastavlja sutra od 17 časova utakmicom između Mladog radnika i Niša, dok je poslednjeg turnirskog dana, u petak od 16 časova, na programu duel između Radničkog i Mladog radnika.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu