Reprezentativka Srbije pojačala Radnički - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su protekle sezone suvereno predvodile karavan Super B lige i zasluženo stekle priliku da nastupaju u elitnom delu takmičenja. Da bi što dostojnije predstavljale klub i grad u premijernoj sezoni, rukovodstvo kluba je angažovalo par pojačanja. Prva u nizu je pivot Milijana Stošić (19), igračica kojoj rukometni stručnjaci predviđaju bogatu karijeru. Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije, a od skoro se nalazi i na spisku seniorske reprezentacije Srbije.

S obzirom na ostvareni cilj, plasman u Superligu, uprava kluba je odlučila da pojača ekipu na deficitarnim mestima, kako bi bila konkurentna u elitnom takmičenju. Jedno od tih mesta je pozicija pivota. Izbor je pao na talentovanu i perspektivnu Milijanu Stošić, koja bi u tandemu sa Bjelakovom trebala da predstavlja udarni tandem. Milijana ima sjajne predispozicije, požrtvovana je u fazi odbrane, spretna i okretna u ofanzivi. Mišljenja sam da će se brzo uklopiti u naš sistem rada i stil igre i da će dati značajan doprinos povratku Kragujevačkog ženskog rukometa na staze slave, najavila je prvo pojačanje sportski direktor ženske sekcije RK Radnički Marija Lojpur.
Stošićeva je počela da trenira rukomet sa 11 godina u ekipi Milenijum, a nakon toga je nastupala za RK Voždovac, RK Radnički, RK Junior a dosadašnju karijeru je zaokružila igrajući za proslavljenu ekipu Bresta iz Francuske.

Poziv rukometnog kluba Radnički je stigao u pravi čas. Zadovoljstvo mi je što sam postala član ovog tima. Pre svega želim da se zahvalim upravi Radničkog što se angažovala oko saniranja moje povrede, iako još uvek nisam bila član kluba. Imamo odličan mlad tim, protkan iskusnim superligaškim igračicama i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo dobar plasman u debitantskoj sezoni. Napravila sam pravi potez dolaskom u Kragujevac i smatram da će mi boravak u Radničkom predstavljati odskočnu dasku u daljoj karijeri. Očekujem da ću značajno napredovati i doprineti ostvarenju što boljih igara i rezultata, istakla je novopečena Kragujevčanka Milijana Stošić, koja je sa Radničkim potpisala dvogodišnji ugovor.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu