Do kraja godine izgradnja novog stadiona ''Čika Dača'' sa 19.690 mesta - iKragujevac


Sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će se na mestu fudbalskog stadiona "Čika Dača" u Kragujevcu graditi novi sa 19.690 sedišta.

"U naredna dva meseca će se završiti projektovanje i očekujemo da ćemo u drugoj polovni godine moći da najavimo izgradnju stadiona", rekao je Udovičić novinarima u Kragujevcu.

Udovičić je rekao da će u Kragujevcu biti jedan od najvećih i najboljih stadiona u ovom delu Evrope.

Na pitanje novinara kako će se finansirati izgradnja novog stadiona, Udovičić je rekao da "dok dodjemo do tog dela, dobićete tačne informacije u kom procentu će učestvovati lokalna samouprava, Republika i na koji način ćemo sve to završiti".

"Svi stadioni koje ćemo ili renovirati ili graditi nove biće u potpunosti uskladjeni sa evro četiri standardom koji propisuje UEFA. Želja nam je da Srbija vrati vrhunski fudbal, da vrati mogućnost da organizujemo i medjunarodna takmičenja, da opet budemo prepoznati na medjunarodnoj fudbalskoj mapi sa jakom fudbalskom sportskom infrastrukturom", kazao je Udovičić.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i radi se potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA.

Nikolić je rekao da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.

Prema njegovim rečima, sada se za ove namene razmatra lokacija "Tenkodroma" u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu