KSS odsvirao kraj: Košarkaši Radničkog i zvanično u KLS - iKragujevac


Sport

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije doneo je odluku o završetku svih košarkaških takmičenja u sezoni 2019/20. Kragujevački Radnički, koji je uoči prekida sezone sredinom marta već osigurao plasman u viši stepen takmičenja, zvanično je promovisan u novog člana Košarkaške lige Srbije.

Kragujevčani su tokom čitave sezone bili dominantni u Drugoj ligi Srbije, tako da se pitanje njihovog plasmana u viši rang takmičenja nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje. Ostaje samo žal što povratak u KLS nije obeležen kako dolikuje - proslavom sa navijačima, ali je viša sila u vidu koronavirusa učinila svoje.

Posle dve godine pauze, Kragujevac ponovo ima prvoligaša. Presrećeni smo zbog toga i ovo je samo dokaz da je klub na pravom putu sa koga nema nameru da skrene. Već uveliko kujemo planove za novu sezonu. Trudimo se da budemo maksimalno angažovani na tržištu i već smo krenuli u razgovore sa potencijalnim pojačanjima, kako bismo što pre kompletirali ekipu i krenuli polako sa pripremama za novu takmičarsku sezonu, kaže Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički.

Shodno novonastalim okolnostima, doneta je odluka o proširenju Košarkaške lige Srbije, koja će u narednoj sezoni umesto dosadašnjih 14 brojati 16 klubova. S obzirom da je čačanski Borac obezbedio pravo nastupa u regionalnoj ABA ligi, odlučeno je da iz Druge lige u KLS uđu čak tri kluba. Tako će se Kragujevčanima u eliti pridružiti drugoplasirana Sloga i trećeplasirani Pirot.

Početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije predviđen je za kraj septembra ili početak oktobra, a košarkaši Radničkog će početkom avgusta krenuti sa pripremama.

KOŠARKAŠICE OSTAVILE DOBAR UTISAK

Sezona je zvanično okončana i u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Košarkašice Radničkog su takmičenje završile na petoj poziciji, što je sasvim zadovoljavajući plasman.
Iako je ostvaren prvobitni cilj kluba, a to je opstanak u ligi, situacija sa koronavirusom sprečila je Kragujevčanke da odu korak dalje - u samu završnicu borbe za titulu.
S obzirom da se naša ženska ekipa posle višegodišnje pauze ponovo vratila u Prvu ligu Srbije, izuzetno smo zadovoljni ostvarenim plasmanom. Ispostavilo se da smo napravili jednu dobru ekipu, koju ćemo pokušati da zadržimo na okupu i nadogradimo je sa još par mladih igračica, kako bismo i u narednoj sezoni bili ravnopravan konkurent ostalim klubovima u ligi, ocenio je Milošević.

Poput KLS-a, i Prva ženska lige Srbije biće proširena za dva mesta, koja će zauzeti beogradski Art Basket i Duga iz Šapca.Košarka žene.jpg   

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu