Generalna proba za plej-of - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog regularni deo takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije završavaju u nedelju, 8. marta, kada će u hali „Gordana Goca Bogojević“ ugostiti ekipu Novosadske ŽKA.

I dok Kragujevčanke u ovu utakmicu ulaze bez rezultatskog pritiska, budući da su već osigurale peto mesto na tabeli i ulazak u plej-of, za Novosađanke je predstojeći meč presudan za očuvanje prvoligaškog statusa.

Naime, ekipa Novosadske ŽKA se uoči poslednjeg kola nalazi tik iznad opasne zone, sa samo bodom prednosti u odnosu na niški Student. Ukoliko Novosađanke izgube u srcu Šumadije, a Student savlada ekipu 021 u Nišu, onda će Nišlijke preteći novosadski tim na tabeli i poslati ga u niži rang takmičenja.
Prema tome, učenice Nenada Milovanovića u nedelju očekuje izuzetno motivisan rival, koji će sigurno „gristi“ tokom svih četrdeset minuta u želji da dođe do bodova spasa. U kragujevačkom timu nemaju nameru da se opuste, već će dati sve od sebe da vežu i treću uzastopnu pobedu i ujedno se revanširaju Novosađankama za eliminaciju iz Kupa Srbije.

U subotu nas očekuje poslednja utakmica regularnog dela takmičenja, u kojoj ćemo dočekati Novosadsku ŽKA, ekipu koju smo dobili u prvom delu sezone. U usponu smo forme, vezali smo dve uzastopne pobede, tako da se nadam da ćemo produžiti ovaj niz i ujedno se revanširati Novosađankama za poraz u Kupu Srbije. Pozvala bih naše navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam da na najbolji mogući način zaokružimo ligaški deo takmičenja, poručila je Neda Bezarević.
Početak utakmice zakazan je za 18.30 časova, a ulaz će biti slobodan za sve posetioce.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu