Fantastični kvoterbek Hadson vodiće Veprove ka 10. tituli - iKragujevac


Sport

Kragujevački Divlji veprovi rešili su pitanje najvažnije pozicije na terenu, dovođenjem fenomenalnog američkog kvoterbeka Džejka Hadsona, koji će ih predvoditi u pohodu na desetu titulu šampiona Srbije i najjaču do sada CEFL ligu.

Ovaj dvadesttrogodišnjak igrao je fantastično na Univerzitetu Baldwin Wallace, u Ohaju, pa je dobio i poziv da nastupa na Gateway All American Bowl-u, na kom je proglašen za ofanzivnog MVP-a, u ubedljivoj pobedi njegovih „Zvezda“, protiv „Pruga“. Na tom meču kompletirao je 9 od 10 pasova, za 112 jardi, uz po jedan tačdaun pasom i trčanjem.

Ogroman potencijal nagovestio je u srednjoj školi East Lake u rodnoj Tampi na Floridi, gde je kao kapiten predvodio tim koji trenira njegov otac Bob do jedine dve titule regionalnog šampiona i dva državna „fajnal-fora“, sa skorom 26-2 kao starter. Takođe, postavio je i nekoliko rekorda škole, uključujući 26 tačdaunova u jednoj sezoni, a izabran je i u Pinellas County All-Star tim.

U istom ritmu nastavio je i na Univerzitetu Baldwin Wallace, gde se iskristalisao u odličnog dual-threat vođu napada. U tri sezone kao starter, odigrao je 30 utakmica i bacio 6.155 jardi (205 po utakmici), uz izuzetno visok procenat kompletiranih pasova – 62,6 odsto (462/738), za 51 tačdaun. Podjednako uspešno pomerao je i lance po zemlji, istrčavši 1.655 jardi (55 po utakmici), iz 367 nošenja (4,5 po pokušaju), za 18 tačdaunova.

U juniorskoj i seniorskoj sezoni proglašen je za MVP-a napada. Posebno se istakao u poslednjoj godini, postavivši nekoliko rekorda Univerziteta, uključujući osvojene jarde pasom u sezoni (2.640), ukupan broj osvojenih jardi (3.101), broj kompletiranih pasova na utakmici (32)... Sve tri sezone završio je na drugom mestu po istrčanim jardama. Dobio je i All-Ohio počasti 2018. godine.

Hadson će se novim klupskim drugovima priključiti kroz nekoliko dana, što je kasnije u odnosu na kvoterbekove u prethodnim sezonama, ali po svemu navedenom, nema sumnje da se strpljenje i dugo čekanje Veprovima na kraju isplatilo.

- Ovo je bila najteža godina za regrutovanje od kako dovodimo kvoterbekove iz Amerike. Mnogi su prestali da igraju, a kako fudbal raste u celom Svetu, neki su i pronašli angažman u drugim državama, pa je na tržištu bila slabija ponuda. Ovo jeste malo kasno potpisivanje za nas, ali smo želeli najbolje moguće za naš tim i mislim da smo na kraju u tome uspeli, jer je Džejk prava osoba za nas. Njegova pokretljivost i prilagodljivost pokazuju da će se odlično uklopiti. Ako tome dodamo njegov učenički pristup, želju za učenjem, stalnim napredovanjem i iskrenu ličnost, drago mi je što smo čekali ovako dugo. Vredelo je! Dobro došao u Veprove, Džejk – poručio je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Divljih veprova.

Džejk je otkrio zašto se odlučio za Veprove, uprkos brojnim drugim ponudama koje je imao.
- Glavni razlozi bili su dobra prilika i transparentnost na koju sam naišao od samog početka pregovora. Treneri su bili otvoreni i odgovarali iskreno na svako moje pitanje, a delovali su i veoma dobro potkovani znanjem. Pomogli su mi da shvatim koliko je ovo velika prilika i omogućili mi da se komforno pridružim timu. Izuzetno sam uzbuđen što ćemo braniti titulu. Veoma sam takmičarski nastrojen i volim da pobeđujem i želim da to pokažem i u Veprovima. Čuo sam da su u timu sjajni ljudi i jedva čekam da učim od njih i pomognem im koliko god mogu – kazao je Hadson.

Šumadinci će pokušati da dođu do pete uzastopne titule šampiona Srbije, ali i da se ponovo prikažu u najboljem svetlu u evropskoj CEFL ligi koja je izrasla u najjače internacionalno takmičenje.

- Izuzev razgovora sa trenerima i istraživanja koje sam sproveo sam, ne znam mnogo o fudbalu u Srbiji. Nikada nisam bio u Evropi i ekstremno sam uzbuđen i zahvalan što sam dobio ovu priliku. Znam da je takmičenje jako i da je fudbal na visokom nivou. Čuo sam da su igrači i treneri dobri ljudi, što mi nagoveštava da ću se dobro uklopiti u tim. Biću lider za primer i radiću sve što je potrebno da bi tim bio uspešan. Maksimalno ću se truditi svakoga dana kako bismo na kraju pobedili – dodao je Hadson.

On je sebe opisao kao izuzetno takmičarski nastrojenog igrača.
- Nisam najveći ili najbrži, ali sam najpametniji. Igram fudbal mozgom i smatram sebe studentom igre. Volim interakciju sa igračima i da ih podučavam u čemu god mogu. Što se igračkog stila tiče, volim da radim pomalo od svega i najvažnije – da se zabavljam. Volim da se smejem, i veoma sam raspoložen i pozitivan na terenu, jer je to najbolji način da se igra ova igra koju toliko volimo – zaključio je Hadson.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu