Košarkaši Radničkog protiv Spartaka za produžetak niza - iKragujevac


Sport

Košarkaše Radničkog u petak od 19 časova na parketu „SBB hale Jezero“ očekuje duel 21. kola Druge lige Srbije protiv subotičkog Spartaka. Kragujevčani će u ovoj utakmici pokušati da nastave niz od sedam uzastopnih pobeda i naprave još jedan značajan korak ka potvrdi plasmana u KLS.

Šest kola pre kraja takmičenja u Drugoj ligi Srbije košarkaši Radničkog čvrsto drže lidersku poziciju na tabeli sa učinkom od osamnaest pobeda i samo dva poraza. Iako još uvek nisu i teoretski osigurali plasman u viši rang takmičenja, već sada je jasno da će se od naredne jeseni kragujevački klub nadmetati u Košarkaškoj ligi Srbije.
I pored toga što su već jednom nogom u višem stepenu takmičenja, učenici Igora Todorovića se ne opuštaju, već, naprotiv, u svaku novu utakmicu ulaze sa onim identičnim entuzijazmom i energijom kao što je to bio slučaj na početku sezone. Zbog toga i ne čudi niz od sedam uzastopnih trijumfa, koji bi mogao biti produžen već u petak, kada će Šumadinci u „SBB Jezeru“ ugostiti subotički Spartak, ekipu iz sredine drugoligaške tabele.

Subotičani već godinama unazad važe za vrlo neugodnog rivala, koji je mnogim favoritima znao da „pomrsi račune“. Slična situacija je i ove sezone, o čemu najbolje govori gostovanje popularnih „golubova“ u Pirotu prethodnog vikenda. Iako sa svega sedam igrača u rotaciji, košarkaši Spartaka uspeli su da nadigraju domaćina i nanesu mu poraz koji ga je u izvesnoj meri odaljio od borbe za plasman u KLS.

To je jasan znak da se Subotičani nipošto ne smeju potceniti, jer bi to u suprotnom moglo dovesti do neželjenih posledica.
Ekipa Spartaka je trenutno u usponu forme. Dobili su dve ekipe iz vrha tabele, Zemun i Pirot, i sigurno je da u „SBB Jezero“ neće doći sa belom zastavom. Sa druge strane, mi smo u odličnoj formi, bez poraza smo u drugom delu takmičenja, tako da u ovaj meč ulazimo sa željom da ubeležimo novi trijumf. Par igrača koji su imali problema sa sitnijim povredama polako se oporavljaju, što nam je dosta značajno za rotaciju. Pozvao bih sve naše navijače da dođu u što većem broju u petak uveče i da nas podrže u pohodu na novi trijumf, koji bi nas dodatno približio ostvarenju našeg konačnog cilja, a to je povratak Kragujevca na košarkašku mapu Srbije, poručio je Nemanja Stanković, mladi plejmejker kragujevačkog tima.

Šumadinci su na gostovanju u Subotici u prvom delu sezone ubedljivo trijumfovali sa više od dvadeset poena razlike - 86:62. Za očekivati je da košarkaši Radničkog i u petak uveče budu na očekivanom nivou i da novom pobedom još jednom obraduju svoje verne pristalice. 

Igramo protiv mlade i poletne ekipe Spartaka, koja je ove sezone pobedila nekoliko favorita na gostujućem terenu, ali mislim da generalno sve zavisi od nas samih. U dobrom smo ritmu, vezali smo sedam uzastopnih pobeda, tako da ukoliko ponovimo pristup iz većine prethodnih utakmica, ne bi trebalo da bude problema, smatra Ivica Vukotić, prvi asistent trenera Radničkog Igora Todorovića.

Kragujevčani su sjajnim rezultatima u dosadašnjem delu sezone na najbolji mogući način ispisali pozivnicu svojim navijačima, od kojih se očekuje da i u petak uveče svojim hukom sa tribina „SBB Jezera“ vode ekipu ka novom trijumfu.
Ulaz na utakmicu biće slobodan.

 

 

 

 



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu