Čavićeva akademija od 1. februara u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić, potpisao je danas u Skupštini grada Kragujevca sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem, protokol o saradnji i osnivanju Plivačke akademije, koja će na kragujevačkom zatvorenom bazenu početi sa radom 1. februara 2013. godine.

Proslavljeni plivač odlučio je da u Kragujevcu otvori prvu Plivačku akademiju sa jedinstvenim programom za obuku neplivača i edukaciju mladih plivača koji se spremaju za najviše takmičarske domete.

"Došao sam ne samo da pomognem razvoju plivanja u Kragujevcu, već i u celoj Srbiji i zato sam zahvalan gradu što mi je omogućio da se ostvari moj san da Srbija jednog dana, a to ne može preko noći, već za desetak godina, postane plivačka velesila", rekao je Čavić.

Čavić je rekao da će polaznici njegove škole, bez obzira da li se opredele za plivanje ili vaterpolo imati prednost ukoliko budu znali ono što on zna i želi da im prenese.

On naglašava da bi voleo da ima bar pola godine da radi sa svojim budućim trenerima, a to će biti, uglavnom kragujevački treneri, da ih nauči i pokaže ono što bi želeo da znaju, kako bi mogli da rade sa decom i bez njegove pomoći.

"Za sada je dogovoreno da u Kragujevcu boravim dve godine, ali nadam se da će to da bude duže. Moja obaveza je i da obezbedim jedan mali bazen, četiri sa 10 metara u nekom delu tog Sportskog centra, koji bi bio namenjen za rad sa najmlađom decom, a verujem i da možemo da na pravi način obezbedimo i dva termina dnevno za treninge, uz razumevanje ostalih, pa i Vaterpolo kluba", objasnio je Čavić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da će se gradska vlast potruditi da do kraja iduće godine zatvori sadašnji otvoreni bazen, kako bi u suštini imao dva otvorena i dva zatvorena bazena.

"Cilj nam je, ne samo da naučimo našu decu da plivaju, nego i da talentovanu decu usmerimo na pravi način. Đak američke škole i veliki rekorder je ovde da ta iskustva prenese ne samo na decu, već i na trenere", naglasio je gradonačelnik Kragujevca, dodajući da je obaveza grada da obezbedi plate za trenere i stan za Milorada Čavića.

Stevanović je ocenio da će akademija doneti novi pristup ovom sportu i edukaciji mladih, a imaće veliki značaj i za promociju grada.

Plivačka akademija imaće četiri dela, obuku za decu neplivače koji će učiti veštinu plivanja uz prisustvo roditelja, zatim plivačku školu koju će voditi Čavić sa instruktorima, kreativne radionice za plivače i plivački klub.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu