Kragujevčanke ponovo bolje od Koraća - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog prijatno su iznenadile svoje simpatizere pobedom na gostovanju nekadašnjem šampionu države, ekipi Radivoja Koraća, u 17. kolu Prve ženske lige Srbije – 70:69 (22:19, 21:19, 11:19, 16:12).

Po drugi put ove sezone Kragujevčanke su bile uspešnije od beogradske ekipe, upisavši tako dragocene bodove u borbi za peto mesto na ligaškoj tabeli. Baš kao i u prvoj utakmici na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ koja je odlučena u produžetku, i sinoćni meč u hali „Radivoj Korać“, u beogradskoj opštini Palilula, imao je dramatičan finiš, ali i identičan epilog – slavlje košarkašica kragujevačkog tima.

Tokom prve četvrtine prednost je uglavnom bila na strani domaćih košarkašica, da bi u samom finišu ove deonice Radnički poenima Snežane Čolić došao do preokreta i vođstva od tri poena (22:19).

Početkom druge četvrtine Kragujevčanke izbijaju na maksimalnih „plus sedam“ (27:20), na šta je domaćin momentalno uzvratio i serijom 9:0 preuzeo vođstvo (29:27). Ovaj nalet Beograđanki bio je kratkog daha, pa su učenice Nenada Milovanovića vrlo brzo vratile prednost na svoju stranu i na poluvreme otišle sa pet poena razlike - 43:38.

Treću četvrtinu domaće otvaraju furioznom serijom 13:1 za novi rezultatski obrt (51:44). Pokušavale su Kragujevčanke da uzvrate, u nekoliko navrata prilazile su na dva poena zaostatka, ali dalje nisu mogle.

U završni kvartal košarkašice Radivoja Koraća ušle su sa prednošću od tri poena (57:54), koju je Radnički na početku ovog perioda konačno uspeo da istopi i pređe u vođstvo (61:59). Usledio je period rezultatskih turbulencija tokom koga je vođstvo često menjalo vlasnika, da bi pitanje pobednika bilo rešeno u penal završnici, u kojoj su Kragujevčanke imale čvršće živce i mirniju ruku, pa su na kraju zasluženo došle do trijumfa.

Radnički je do osme pobede u sezoni predvodila Bojana Stevanović sa 20 poena, Snežana Čolić ubacila je 17, a Jelena Jozić 11 poena.

U redovima nekadašnjeg šampiona države prednjačila je Jelena Maksimović Jevđenijević sa dabl-dabl učinkom (17 poena, 21 skok), dok je status najefikasnije igračice utakmice ponela Ljiljana Tomašević, koja je ubacila 21 poen.

Izabranice trenera Nenada Milovanovića su sinoćnom pobedom osigurale peto mesto na tabeli, tako da ćemo, sada već izvesno, na startu plej-ofa gledati nove duele Radničkog i Radivoja Koraća.

Pre toga, košarkašice Radničkog će u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja ugostiti ekipu Novosadske ŽKA, koja je, podsetimo, početkom ove godine eliminisala Kragujevčanke iz Kupa Srbije.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu