Prvenac odbojkaša Radničkog u mini-ligi - iKragujevac


Sport

Odbojkaši Radničkog su posle velike borbe i pet odigranih setova uspeli da zabeleže prvu pobedu u mini-ligi, i to protiv veoma kvalitetne ekipe Mladog radnika iz Požarevca – 3:2 (22:25, 25:18, 25:21, 23:25, 15:11).

Treći međusobni okršaj Kragujevčana i Požarevljana ove sezone nije previše odudarao od prethodna dva duela u regularnom delu takmičenja. I ovoga puta je viđena jedna izuzetno zanimljiva i kvalitetna odbojkaška predstava, koja je ponovo razrešena u taj-brejku. Šumadinci su posle lošeg početka i gubitka prvog seta uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i dođu na korak do trijumfa u četvrtom setu, ali su i ovoga puta do pobede stigli težim putem.

Malo toga je u ekipi Dragana Kobiljskog funkcionisalo na početku uvodnog seta, što je rezultovalo ubedljivim vođstvom Požarevljana od sedam poena razlike – 8:15. Tek su u završnici seta Kragujevčani pronašli pravi model igre i prišli na svega dva poena zaostatka (21:23), ali nisu imali snage za totalni preokret, takoda su gosti iz Požarevca dobili ovaj set i stekli početnu prednost.

Sa znatno boljom energijom i koncentracijom Šumadinci su ušli u drugi set. Nakon rezultatske klackalice na početku seta, Radnički je sjajnim servisima Nikole Petrovićastekao prvu osetniju prednost od četiri poena razlike (10:6). Uspeli su gosti vrlo brzo da prepolove zaostatak (11:9), ali se borbeni Kragujevčani nisu dali poremetiti, već su nastavili da „lome“ protivnika, kome je konačno u finišu seta popustila koncentracija, što je domaćin iskoristio da stigne do izjednačenja u setovima.

Nastavio je Radnički u dobrom ritmu i u trećoj deonici. Vodili su učenici Dragana Kobiljskog sa 14:9, ali su Požarevljani na servis Medurićauspeli da vežu tri poena i primaknu se na 14:12. Nalet gostiju prekinuli su Goić i Petrović, vrativši Radnički na „plus četiri“ (16:12), a ovu rezultatsku distancu domaći su uspeli da sačuvaju do kraja ovog perioda za preokret i vođstvo od 2:1 u setovima.

Vrhunac večerašnje borbe viđen je u četvrtom setu. Kragujevčani su u ovu deonicu ušli sa namerom da svom protivniku zadaju završni udarac, dok su gosti tražili način da ostanu u životu. Prvi deo seta obeležila je bolja igra Požarevljana, koji su imali prednost sve do trenutka kada je Radnički serijom od četiri uzastopna poena preuzeo vođstvo u svoje ruke (17:16). Pri rezultatu 21:18 delovalo je da Kragujevčani sigurno koračaju ka trijumfu, ali se borbeni gosti nisu predavali i uspeli su da u uzbudljivom finišu seta uhvate poslednju slamku spasa i izbore taj-brejk.

Ovakav ishod četvrtog seta nije demoralisao izabranike Dragana Kobiljskog, već ih je, naprotiv, dodatno stimulisao da u taj-brejku prikažu svoje najbolje lice. Silovito su Šumadinci krenuli, poveli sa 4:0, pa sa 6:1, nagovestivši da ovoga puta nemaju nameru da svom protivniku pruže ni tračak nade. Ipak, ni gosti se nisu tako lako predavali i primakli su se na 10:8, što je nateralo Dragana Kobiljskog da zatraži tajm-aut, čini se u pravom trenutku, jer je nakon povratka na teren njegova ekipa opet uspostavila kontrolu nad igrom i stigla nadomak konačnog trijumfa (14:10). Spasili su gosti prvu meč loptu, ali je narednu Vuk Milutinović pretvorio u konačan trijumf svoje ekipe.

Radnički je na putu ka prvoj pobedi u mini-ligi predvodio kapiten Jekić sa 24 poena. Lopar je dodao 12, Milutinović11, a Ristić 10 poena.
U redovima Požarevljana prednjačio je iskusni Tomo Micić sa 21 poenom, Kubanac Kala osvojio je 18, a Medurić 15 poena.
Trener Radničkog Dragan Kobiljski podvukao je značaj večerašnje pobede, koja Radnički ostavlja u trci za plej-of.

Ovo je velika pobeda za nas, naročito nakon teškogporaza u Novom Sadu prošlog vikenda. Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i izdržljivosti. Sve zasluge za ovu pobedu idu na njihov račun, istakao je Kobiljski.

Nemanja Dukić, koji je do nedavno dirigovao prijemom Požarevljana, večeras se našao sa druge strane mreže, u dresu Kragujevčana.
Znali smo da nas očekuje protivnik koji je u dobroj formi i da neće biti ni malo lako doći do pobede. Imali smo priliku da rešimo meč u četvrtom setu, ali se ekipa Mladog radnika nije tako lako predavala i uspela je da izbori peti set, koji smo mi odigrali rasterećenije i sa manje grešaka, što nam je na kraju i donelo konačan trijumf, ocenio je večerašnji meč iskusni primač servisa.

Odbojkaši Mladog radnika još jednom su pokazali da nisu bez razloga među prve tri ekipe na tabeli, ali su ipak morali da se pomire sa porazom u „SBB Jezeru“.
Bila je ovo jedna izuzetno zanimljiva utakmica, puna preokreta i naboja. Mi smo se borili koliko smo mogli, ali igrači Radničkog su imali više koncentracije u presudnim momentima i zasluženo su pobedili, izjavio je Ivan Kostić, organizator igre požarevačkog superligaša.

I trener Mladog radnika Ivica Jevtić slaže se sa konstatacijom da je publika u „SBB Jezeru“ večeras imala priliku da uživa u jednom uzbudljivom i dobrom meču, što je još jedna potvrda visokog kvaliteta lige ove sezone.

Ovakav sistem takmičenja je jako dobar jer pruža priliku igračima da se afirmišu i pokažu šta znaju, a publici da uživa u kvalitetnim i neizvesnim mečevima, kao što je to bio slučaj večeras. Radnički je na kraju pobedio, mada ne bi bilo nezasluženo i da smo mi trijumfovali, podvukao je Jevtić.
Večerašnja pobeda nije previše uticala na plasman Kragujevčana u mini-ligi, koji i dalje zauzimaju šesto na tabeli, ali im je omogućila da ostanu u trci za jednu od prve četiri pozicijekoje vode u plej-of.

Usled finalnog turnira Kupa Srbije, ovog vikenda neće biti superligaških utakmica. Takmičenje se nastavlja sredinom naredne sedmice, kada odbojkaše Radničkog očekuje izuzetno teško gostovanje ekipi Niša, koja je Kragujevčane dobila u oba međusobna duela ove sezone.

RADNIČKI – MLADI RADNIK3:2 (22:25, 25:18, 25:21, 23:25, 15:11)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Gledalaca: 300
Sudije: S. Zotović, M. Janković
RADNIČKI: Milutinović 11 ( 6 blk), Goić 7 (1 blk), Pantović (libero), Ristić 10 (2 blk), Petrović 8 (3 asa, 3 blk), Lopar 12 (6 blk), Jekić 24, Dukić 6, Perović, Stevanović 1. Nisu igrali: Vidović, Matić i Krstić. Trener: Dragan Kobiljski.
MLADI RADNIK: Popović 6 (1 as), Pantić, Vulikić, Kostić 1 (1 blk), Micić 21 (2 asa, 1 blk), Medurić 15 (2 asa, 10 blk), Zvicer 8 (2 asa), Stević (libero), Ubiparip, Lečić 5 (2 blk), Ilić 1 (libero), Lazarević, Kala 18 (1 blk). Trener: Ivica Jevtić.

 

 

 

 

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu