Ostvaren kragujevački san: Radnički iznedrio seniorskog reprezentativca - iKragujevac


Sport

Prilikom osnivanja vaterpolo tima u Kragujevcu, kao jedan od glavnih ciljeva zacrtan je rasadnik talenata za reprezentaciju Srbije, a taj san se danas i ostvario pošto je dete Radničkog, Nemanja Stanojević, dobio poziv selektora Dejana Savića da se priključi seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Na Savićevom spisku putnika za Atinu, gde će Srbija odraditi pripreme od 12. do 15. marta, našao se i Nikola Lukić. U prethodnim akcijama Srbije učestvovali su i Nebojša Toholj i Lazar Dobožanov, a potonji je čak čuvao mrežu i na minulom Svetskom prvenstvu. Bilo je i ranije članova nacionalnog tima iz redova Radničkog, ali svi oni su u Šumadiju stizali sa već stečenim seniorskim ili juniorskim reprezentativnim statusom. Stanojević je iz rodnog Leskovca u Kragujevac došao 2014. godine kao trinaestogodišnjak, i postao prvi reprezentativac koji je stasao u Radničkom.

Ponosni smo što je dete iz našeg kluba uvršteno na širi spisak seniorske reprezentacije. To je za nas najveća čast i još jedna potvrda kvalitetnog rada. Mislim da je Nemanja zaslužio poziv i radom i igrama. On je vredan i radan, uvek se pošteno odnosio prema obavezama i to mu se isplatilo. Ovo je samo jedno priznanje za njega u odnosu na ono što bi tek trebalo da ostvari u karijeri, jer je još uvek jako mlad. U klubu ima još mnogo talentovanih dečaka koji bi mogli da pođu njegovim stopama, ali sve u svoje vreme – smatra direktor vaterpolista Radničkog, Jugoslav Vasović.

Kako će tek sredinom marta napuniti 19 godina, Stanojević nije očekivao poziv, pogotovo što je stigao u sred olimpijskog ciklusa, posle kog je najavljena smena generacija. Ipak, nadmetanje na seniorskom nivou mu svakako nije nepoznanica, jer je igrač sa najviše nastupa za prvi tim u istoriji Radničkog (89).
Poziv u reprezentaciju mi izuzetno mnogo znači. Bio sam jako srećan i uzbuđen kada sam saznao da me je selektor uvrstio na spisak i iskreno nisam to očekivao, jer sam još uvek mlad igrač. Ovo sam priželjkivao još kada sam počinjao da se bavim vaterpolom i zbog ovoga sam i trenirao. Nadam se da ću opravdati poverenje selektora i da ću u budućnosti igrati za reprezentaciju na najjačim takmičenjima. Poziv će mi biti dodatni podstrek da i dalje budem uporan i da vredno radim – kaže Stanojević.

Paralelno sa klupskom, Nemanja je razvijao i reprezentativnu karijeru. Za kadetsku reprezentaciju Srbije debitovao je 2015. godine, i osvojio bronzu na turniru „Darko Čukić“, nezvaničnom Prvenstvu Sveta, a već sledeće godine je kao kapiten predvodio tim do srebra na istom takmičenju. Pre dva meseca bio je deo juniorske reprezentacije Srbije koja se okitila naslovom vicešampiona Sveta i imaće pravo nastupa za naše juniore i na narednim takmičenjima.
Iz Leskovca sam stigao kao talentovani klinac, a u Radničkom sam se praktično oformio kao igrač. Sve što znam o vaterpolu naučio sam u Radničkom, od raznih dobrih trenera sa kojima sam sarađivao, počevši od Nemanje Andrića, preko Nenada Vasilovskog i Dragana Kozomore, do Uroša Stevanovića. Radnički je zaista odlična sredina za mlade igrače kao što sam ja, jer nam poklanja veliku pažnju. Pored prvog tima koji se takmiči na vrhunskom nivou, i mlađe selekcije rade dobro, pa su uvek na završnim državnim turnirima. Mislim da svi perspektivni igrači u Srbiji žele da igraju u ovakvom klubu – zaključio je Stanojević.Sportsko privredno društvo „Radnički“ doo Kragujevac

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu