Kragujevčani razoružali „krstaše“ - iKragujevac


Sport

Košarkaši kragujevačkog Radničkog uspeli su da se revanširaju beogradskom imenjaku za poraz u prvom delu sezone, i to sa kamatom. Učenici Igora Todorovića su pred svojom publikom u „SBB Jezeru“ slavili sa ubedljivih 99:79 (21:20, 20:19, 29:11, 29:29) i tako nastavili pobednički pohod ka Košarkaškoj ligi Srbije.

Iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje, Kragujevčani nisu lako došli do šestog uzastopnog, a ukupno sedamnaestog trijumfa u sezoni. Beograđani su pružili jak otpor, naročito u prve dve četvrtine, ali su na kraju ipak morali da polože oružje pred kvalitetnijim rivalom.

Šumadincima je na početku utakmice dosta problema zadavao organizator igre popularnih „krstaša“ Slobodan Dunđerski, koji je lagano probijao odbranu kragujevačkog tima. Rezultat svega bilo je vođstvo gostiju od 17:12, koje je trenera Todorovića nateralo da zatraži minut odmora, kako bi svojim učenicima „očitao bukvicu“.
I zaista, Kragujevčani su se nakon tajm-auta trgli, napravili seriju 9:3 i na prvi obavezni predah otišli sa pola koša prednosti – 21:20.
Odlično su Šumadinci otvorili drugu deonicu, poveli sa 26:20, ali su Beograđani uspeli da uzvrate i ponovo preuzmu vođstvo u svoje ruke (30:33). Nalet popularnih „krstaša“ presekao je Lazar Marković, koji je sa dve vezane trojke podigao publiku u „SBB Jezeru“ na noge, da bi ovu seriju dalekometnih rafala Kragujevčana zaključio Stefan Živanović za 39:33.

Gosti su u finišu ove deonice ipak uspeli da konsoliduju, pa su na poluvreme otišli sa svega dva poena zaostatka – 41:39.
Pokušavali su domaći početkom treće deonice da steknu osetniju rezultatsku prednost, ali su Beograđani uspešno odolevali sve do finiša ovog perioda igre, kada su izabranici Igora Todorovića serijom 16:2 izbili na „plus 20“ (70:50) i faktički prelomili meč u svoju korist.
Tokom poslednje deonice prednost Kragujevčana išla je i do maksimalnih „plus 26“ (90:64), ali nije išla dalje od toga, pa gosti iz Beograda mogu biti zadovoljni činjenicom što su na kraju izgubili sa „samo“ dvadeset poena razlike – 99:79.

Šumadince je do nove pobede predvodio udarni tandem Stevanović-Katić sa po 21 poenom. Živanović je dodao 14, Nedeljković 11, a Lazar Marković 10 poena, uz odličnih 3/3 za tri poena.

Najbolji kod Beograđana bio je Dunđerski, koji je utakmicu okončao sa 21 poenom. Perović je postigao 14, Nikolić 13, a Valjarević 12 poena.
Sjajni Andreja Stevanović je i na utakmici sa Beograđanima pokazao zbog čega je među vodećim strelcima lige, te je zajedno sa kapitenom Raškom Katićem predvodio svoj tim do još jedne značajne pobede na putu ka plasmanu u viši stepen takmičenja.

BKK Radnički je jedna od najboljih i najiskusnijih ekipa u ligi, što smo mi najbolje osetili na svojoj koži u prvom meču ove sezone, u kome su nam naneli poraz. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i znali smo tačno kako treba da odigramo. U prvom poluvremenu smo ispunili određene zadatke koje nam je trener zadao, da bi u drugom poluvremenu naš kvalitet u potpunosti došao do izražaja, tako da smo na kraju upisali ubedljivu i zasluženu pobedu. Idemo dalje, vezali smo šest pobeda u nizu i moja želja je da ova serija trijumfa potraje do kraja sezone, izjavio je Stevanović po završetku utakmice.
Radnički i nakon devetnaest odigranih kola drži čelo tabele u Drugoj ligi Srbije sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu kraljevačku Slogu.
U sledećem kolu Kragujevčane očekuje gostovanje četvrtoplasiranoj Zemun Fitofarmaciji.
KK RADNIČKI – BKK RADNIČKI 99:79 (21:20, 20:19, 29:11, 29:29)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 450
Sudije: V. Živković, I. Ilić, I. Nedeljković
KK RADNIČKI: Stanković 8 (5 sk), Jokić 7 (5 sk), Stevanović 21 (10 sk), Nedeljković 11, Sućov (8 as), Živanović 14 (7 as), Glišović 7, Marković 10, Katić 21 (11 sk, 6 as). Nisu igrali: Veljović i Ilić. Trener: Igor Todorović.
BKK RADNIČKI: Čepić 6, Pešić 5, Valjarević 12, Dunđerski 21 (7 sk), Perović 14 (6 sk), Nikolić 13 (5 sk, 5 as), Pavlović 8 (9 sk), Arsenović. Nisu igrali: Boltić i Lučić. Trener: Goran Vučković.

 

 

 

 



  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu