Kadetima Radničkog srebro u Kupu - iKragujevac


Sport

Mlađe vaterpolo selekcije Radničkog nastavile su da nižu medalje u Kupu Srbije, pošto su posle juniora i mlađih juniora, kadeti osvojili srebro na finalnom turniru odigranom u Valjevu.

Tako su Šumadinci po ko zna koji put do sada potvrdili da uz uspešan prvi tim, veliku pažnju poklanjaju kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama.
Izabranici Nikole Stanojevića u Valjevo su sa polufinalnog turnira odneli tri boda, pošto su prethodno u Zrenjaninu nadigrali Singidinumu i Proleter, a poraženi su od kasnijeg osvajača, beogradske Banjice koja je ostvarila sve pobede.

Sa dobrim partijama nastavili su i u Valjevu, gde su ubedljivo savladali Crvenu zvezdu (14:5) i domaći Valis (12:6), a tesan poraz pretrpeli od Partizana (7:6), u meču koji nije imao rezultatskog značaja.

Tako je Banjica završila na čelu tabele sa maksimalnih 15 bodova, Radnički je bio drugi sa devet, koliko je sakupio i Valis, ali su Kragujevčani bili ubedljivi u međusobnom okršaju.

Bez medalje ostali su Partizan (7), Singidunum (3) i Crvena zvezda (1).

Rezultati, treće kolo: Valis – Singidunum 11:9, Radnički – Crvena zvezda 14:5, Banjica – Partizan 10:9; četvrto kolo: Partizan – Singidunum 10:3, Banjica – Crvena zvezda 11:7, Valis – Radnički 6:12; peto kolo: Crvena zvezda – Singidunum 8:15, Radnički – Partizan 6:7, Valis – Banjica 9:13.
Plasman: Banjica 15, Radnički i Valis 9, Partizan 7, Singidunum 3, Crvena zvezda 1.

 

 

 

 

 

 

 



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu