Šumadinci brane prvo mesto na „Kantridi“ - iKragujevac


Sport

Nakon što su napravili ogroman korak ka osvajanju prvog mesta, pobedom nad direktnim rivalom Solarisom iz Šibenika (16:9), vaterpolisti Radničkog nastavljaju pohod na viši rang izuzetno teškim gostovanjem bivšem vicešampionu Evrope, riječkom Primorju.

Trijumfom nad Šibenčanima, Kragujevčani su se osamili na liderskoj poziciji, pa sada imaju tri boda više od njih i bolji međusobni skor u slučaju eventualnog bodovnog poravnanja. To znači da će u preostala tri kola morati da upišu dve pobede, kako bi i definitivno osigurali tron.
- Mnogo čvršće i motivisanije smo ušli u utakmicu sa Solarisom, jer smo znali koliko nam znači ta pobeda. Za razliku od svih naših prethodnih okršaja koji su bili neizvesni, sve vreme smo imali inicijativu i na kraju ubedljivo slavili. Pobedom smo odradili veliki deo posla, ali taj posao još uvek nije završen – smatra golman Radničkog, Lazar Dobožanov, jedan od junaka pobede.
Svoju šansu vide i Primorjaši, koji zaostaju samo bod za Solarisom i plasmanom u baraž. U Kragujevcu je bilo prilično ubedljivo (14:9), ali su Riječani na svom bazenu daleko opasniji.
- Ovo neće biti nimalo lako gostovanje, jer Primorje igra jako dobro na svom bazenu i sigurno je da će nam pružiti žestok otpor. Moraćemo da uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisani kako bismo pobedili. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će rival dati sve od sebe da nas pobedi, ali ako odigramo onako kako umemo, mislim da trijumf neće izostati – zaključio je Dobožanov.
Utakmica je na programu u subotu, od 20.30 časova, na riječkoj „Kantridi“.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu