Lider pregazio Nišavu - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog uspešno su prebrodili gostovanje niškom Fair Playu u 18. kolu Druge lige Srbije. Iako oslabljeni neigranjem Raška Katića zbog povrede, izabranici Igora Todorovića su boljom igrom u drugom poluvremenu uspeli da savladaju za ovu priliku veoma motivisanog domaćina sa 92:83 (31:23, 16:29, 28:11, 17:20).

Kragujevčani su utakmicu otvorili na najbolji mogući način i serijom 16:0 najavili još jednu rutinsku i ubedljivu pobedu.
S obzirom na ovakav početak susreta, malo ko je očekivao da će u narednoj deonici Nišlije rafalnom paljbom izvan linije 6,75 metara režirati totalni preokret i na poluvreme otići sa pet poena prednosti – 52:47.

Petnaestominutni predah dobro je došao košarkašima Radničkog da se malo presaberu i oporave od doživljenog šoka u finišu druge četvrtine. Tako su po ponovnom izlasku na parket učenici Igora Todorovića zaigrali agresivnije u odbrani i primorali svog rivala na nekoliko uzastopnih grešaka i šuteva iz neizgrađenih pozicija.

Upravo na krilima dobre odbrane Kragujevčani su u finišu ove četvrtine vratili dvocifrenu prednost, koju ovoga puta nisu imali nameru da prokockaju. Kada je sredinom završne deonice Radnički izbio na „plus 19“ (89:70), sve nedoumice oko konačnog pobednika susreta bile su otklonjene.

U poslednja tri minuta utakmice trener Todorović pružio je šansu mlađim igračima, što su Nišlije iskoristile da ublaže poraz.
Andreja Stevanović je sa 30 poena i 10 skokova bio ubedljivo najistaknutiji akter utakmice. Značajan doprinos pobedi kragujevačkog tima pružio je i Stefan Živanović sa 17 poena, dok je Ivan Nedeljković postigao poen manje.

U ekipi iz Niša prednjačili su Darko Rnić sa 17 poena i Miloš Stojanović, koji je brojci od 15 postignutih poena dodao i 10 skokova. Dvocifren u redovima domaćina bio je i nekadašnji plejmejker Radničkog Filip Luković sa 12 poena.

Bio je ovo peti uzastopni trijumf Kragujevčana, koji se nakon osamnaest odigranih kola i dalje „šepure“ na čelu tabele sa 34 osvojena boda.
Narednu utakmicu košarkaši Radničkog odigraće u nedelju, 23. februara, kada će u svom „SBB Jezeru“ ugostiti dužnika iz prvog dela sezone, ekipu BKK Radnički.

KK FAIR PLAY – KK RADNIČKI 83:92 (23:31, 29:16, 11:28, 20:17)
NIŠ
Dvorana: Sala OŠ „Dušan Radović“
Gledalaca: 200
Sudije: A. Dimovski, F. Đukić, N. Kovačević
KK FAIR PLAY: Anđelković 3, Ilić 8, Luković 12 (5 sk, 4 as), Stanisavljević, Milojević, Tešanović 9 (4 izl), Stojanović 15 (10 sk), Antić 5, Spasić 6, Dodić 8, Rnić 17 (5 sk). Nije igrao: Božović. Trener: Srećko Sekulović.
KK RADNIČKI: Stanković 6, Jokić 7 (5 sk), Veljović, Stevanović 30 (10 sk), Nedeljković 16, Šućov 8, Živanović 17, Ilić 2, Glišović, Marković 6 (5 sk). Nije igrao: Katić. Trener: Igor Todorović.

 

 

 

 



  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu