Kragujevčanke bi da „ohlade“ zahuktale Vrbašanke - iKragujevac


Sport

Nakon eliminacije iz Kupa Srbije, košarkašice Radničkog ponovo se okreću prvenstvenim obavezama. Ekipu trenera Nenada Milovanovića u subotu od 17 časova očekuje gostovanje Vrbas Medeli, u utakmici 13. kola Prve ženske lige Srbije.

Kragujevčanke nisu imale tu sreću da se domognu završnice kup takmičenja, ali su zato na dobrom putu da osiguraju opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije, čime bi ispunile primarni cilj kluba, postavljen uoči početka sezone.

Šest kola do kraja ligaškog dela takmičenja Radnički zauzima solidnu petu poziciju na tabeli i ima tri pobede više u odnosu na ekipe koje još uvek strepe za opstanak. To je sasvim solidna zaliha za samu završnicu takmičenja, ali nikako ne predstavlja razlog za opuštanje i indolentnost u narednim utakmicama.

Predstojeće gostovanje Vrbas Medeli prilika je da „crvene“ dodatno poprave bodovni skor i ujedno povrate poljuljano samopouzdanje nakon eliminacije iz Kupa Srbije. Trener Nenad Milovanović je tokom ove sedmice prvenstveno radio na psihološkom oporavku ekipe posle bolnog poraza od Novosadske ŽKA, kako bi joj fokus preusmerio na naredne prvenstvene izazove. Koliko je u tome bio uspešan, pokazaće subotnje gostovanje u Vrbasu.

Za razliku od Kragujevčanki, popularne „štrudlice“ su uspešno preskočile poslednju prepreku na putu ka završnom turniru Kupa Srbije, izbacivši u četvrtfinalu beogradski Partizan (64:47). Shodno tome, jasno je da u predstojeći duel Vrbašanke ulaze izuzetno raspoložene sa željom da što duže ostanu na pobedničkom talasu.

Ekipa Vrbasa je, inače, u poslednje dve-tri sezone konstantno na spisku kandidata za ispadanje u niži rang takmičenja. I ove sezone popularne „štrudilice“ očekuje grčevita borba za opstanak, budući da su u proteklih trinaest kola ostvarile svega tri pobede. Ipak, dobri rezultati u kup takmičenju mogu imati pozitivan odjek i u prvenstvenoj trci, naročito kada dođe do završne podele karata.

U prvom meču ove sezone Kragujevčanke su na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ prilično lako izašle na kraj sa Vrbašankama, savladavši ih sa dvocifrenom razlikom - 78:57. Ipak, s obzirom na novonastale okolnosti, treba očekivati znatno neizvesniju utakmicu u hali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu