Pogled sa vrha tabele - iKragujevac


Sport

Početak 2020. godine košarkaši Radničkog dočekuju kao lideri Druge lige Srbije. Ekipa Igora Todorovića je sjajnim igrama u minulih trinaest kola istakla najozbiljniju kandidaturu za plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije.

Kragujevčani su u dosadašnjem delu sezone upisali čak jedanaest trijumfa, uz samo dva poraza, pretrpljenih na gostovanjima beogradskom Radničkom i kraljevačkoj Slogi. Statistika kaže da je Radnički ubedljivo najefikasniji tim u ligi sa 1 250 postignutih poena, pri čemu je na šest utakmica uspeo da ubaci trocifren broj poena.

Svi ovi parametri ne trebaju da čude ako se uzme u obzir kvalitet kragujevačkog sastava, predvođenog nekadašnjim reprezentativcem Raškom Katićem. Pored Katića, Radnički u svojim redovima ima i jednog tako ubojitog strelca poput Andreje Stevanovića, a tu je još i iskusni Stefan Živanović, kao i starosedeoci Ivan Nedeljković i Lazar Marković. Dodatni kvalitet kragujevačkom timu daju mladi igrači, poput Nemanje Stankovića, Pavla Jokića ili Nikole Veljovića, koji su u mnogim mečevima donosili prevagu.

Naravno, ne treba zaboraviti ni izvanredan rad stručnog štaba, koji je izuzetno posvećen svakoj novoj utakmici i treningu. Zbog svega toga i ne čudi što je Radnički tu gde jeste i što se smatra glavnim kandidatom za plasman u viši rang takmičenja.

Trener Igor Todorović ističe da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone i nada se da će njegova ekipa održati ovaj nivo igara i rezultata do kraja takmičenja.

Svakako da smo u prednosti u odnosu na druge ekipe u ligi. Igramo jednu lepršavu košarku, uz prosek od sto poena po utakmici. Pri tom se i mladi igrači polako priključuju i daju značajan doprinos ekipi. Tek smo na polovini sezone i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti svoje obaveze kako bismo sigurno koračali ka svom konačnom cilju, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije, ocenjuje Todorović.

Liga je izuzetno jaka i izjednačena po kvalitetu ove sezone, a Kragujevčane u nastavku takmičenja očekuje par potencijalnih „mina“, kao što su gostovanja u Pirotu, Zemunu, Leskovcu itd.

Svakako da je svako gostovanje samo po sebi teško. Na nama je da „zasučemo rukave“ i vredno treniramo, jer samo ako budemo pravi možemo doći do svog cilja, zaključuje strateg Kragujevčana.

Pauza u Drugoj ligi Srbije za košarkaše trajaće do 18. januara. Radnički će prvi meč u 2020. godini odigrati u Beogradu protiv ekipe Beovuka 72. 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu