Na putu povratka staroj slavi - iKragujevac


Sport

Odbojkaši Radničkog su u velikom stilu okončali 2019. godinu, nakon što su pred oko 2 000 gledalaca u „SBB hali Jezero“ savladali aktuelnog šampiona Srbije, novosadsku Vojvodinu, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije. Atmosfera na ovoj utakmici neodoljivo je podsetila na one slavne dane kada se kragujevački klub nalazio u samom vrhu srpske odbojkaške scene, što je pouzdan znak da je Radnički na dobrom putu da povrati svoj nekadašnji sjaj.

Kragujevčani su prethodnih godina prolazili kroz ozbiljnu krizu, prevashodno finansijske prirode, koja se naravno odražavala i na same rezultate. Delovalo je da klub nepovratno ide ka ambisu, sve dok nekolicina bivših igrača, u sadejstvu sa lokalnom samoupravom, nije rešila da stane na put daljem posrnuću nekadašnjeg šampiona države.
Usledio je period konsolidacije kluba, praćen šarenolikim rezultatima, da bi plasman u finale Kupa Srbije prošle sezone najavio povratak Radničkog među elitno društvo. U međuvremenu, klub je ulaskom u Sportsko privredno društvo Radnički stekao dodatnu sigurnost u pogledu organizacije i finansiranja, pa je mogao svu pažnju da usmeri isključivo na ostvarivanje što boljih sportskih rezultata.

Prvi potezi povučeni su još u maju, kada je javnosti predstavljen novi trener Ivan Blagojević, kao i kapitalno pojačanje na poziciji korektora, iskusni internacionalac Vladimir Jekić.

Odbojkaši Radničkog su tokom letnje pauze marljivo trenirali kako bi što spremnije dočekali početak nove sezone. I zaista, Kragujevčani su silovito startovali i zabeležili sedam pobeda u prvih osam prvenstvenih kola. Bio je to signal da ova ekipa, „skockana“ po najvišim standardima, ima kapacitet da se umeša u borbu za oba domaća trofeja.
Kada je krajem novembra obelodanjeno da će Lazar Ćirović, naš zlatni reprezentativac i momak koji je odbojkašku azbuku učio u Radničkom, pojačati kragujevački tim tokom poslednjeg meseca 2019. godine, apetiti navijača dodatno su porasli. Nažalost, baš u tom trenutku došlo je zamora materijala, kao posledice teškog rasporeda i povreda igrača. Radnički je vezao tri uzastopna poraza, od kojih se, ruku na srce, samo onaj u Staroj Pazovi mogao smatrati „kiksom“.

Buđenje je usledilo u susretu sa kraljevačkom Ribnicom u „SBB Jezeru“, kada je Radnički nakon izgubljenog prvog seta i velike borbe u narednom periodu igre uspeo da dođe do preokreta i pobede. Upravo je ovaj trijumf igračima Radničkog povratio poljuljano samopouzdanje i to pred najbitniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone, protiv novosadske Vojvodine u Kupu Srbije.

Ostalo je već istorija. Radnički je u grotlu „SBB Jezera“, nakon niza preokreta, u taj-brejku slomio otpor šampiona države, čime je svojim navijačima priuštio najlepši mogući poklon za kraj kalendarske godine. Svakako da je ovaj veliki trijumf ujedno i potvrda da se odbojka u srcu Šumadije polako vraća na stari put slave.
Jako je bitno to što smo dobili zadnje dve utakmice u 2019. godini i tako podigli samopouzdanje za nastavak sezone, započeo je svoje izlaganje trener Radničkog Ivan Blagojević, a onda dodao:

Ovu pauzu u prvenstvu iskoristićemo za neku vrstu mini priprema, jer smo evidentno u ovom trenutku fizički pali. Svaka ekipa mora da ima određene uspone i padove u toku sezone, pa tako i mi. Zbog toga ćemo nastojati da u narednom periodu malo pojačamo rad, kako bismo što spremnije dočekali nastavak takmičenja.
U 2020. godinu Radnički ulazi sa dobre startne pozicije. Naime, Kragujevčani se trenutno nalaze na trećem mestu u BPŠ Super ligi Srbije, sa jednom pobedom manje u odnosu na Vojvodinu i Niš.

Iako je konkurencija u Super ligi izuzetno jaka ove sezone, Radnički je u dosadašnjem delu takmičenja pokazao da se može ravnopravno suprotstaviti svakom rivalu.
Pored Vojvodine i Niša kao dve vodeće ekipe na tabeli Super lige, ja bih posebno izdvojio Partizan, koji možda nije organizovan na način kao što smo to mi ili Vojvodina, ali ima jednu od najjačih ekipa u ligi. Takođe, nama za vratom dišu Mladi radnik i Spartak, kojima bežimo jednu pobedu, tako da je jako izjednačena konkurencija i svaki meč mora da se igra na maksimalnom nivou, naročito kod kuće, napominje trener Kragujevčana.

Takmičarska pauza za odbojkaše Radničkog trajaće do 11. januara, kada ih očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije sa Vojvodinom u novosadskom „Spensu“. Samo par dana kasnije, ove dve ekipe će na istom mestu odmeriti snage u borbi za superligaške bodove. OK 4.jpg

OK 3.jpg

OK 2.jpg

OK 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu