„Studentkinje“ se revanširale Kragujevčankama - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog porazom su okončale 2019. godinu. Učenice Nenada Milovanovića su posle velike borbe poklekle na gostovanju niškom Studentu, u utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije – 59:62 (17:9, 12:18, 16:11, 14:24).

Sjajno su Kragujevčanke otvorile meč i prvu četvrtinu okončale sa osam poena „viška“. Nišlijke su u drugoj deonici uspele da uhvate rezultatski priključak, pa se na veliki odmor otišlo sa minimalnom prednošću kragujevačkog tima (29:27).

Na prve poene u nastavku čekalo se više od tri minuta. Zahvaljujući raspoloženoj Bojani Stevanović, Kragujevčanke su u poslednji period igre ušle sa zalihom od sedam poena (45:38).

Držale su košarkašice Radničkog vođstvo sve do pred sam kraj utakmice, kada su Nišlijke serijom 9:1 preokrenule rezultat u svoju korist (60:57). Snežana Čolić je četiri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene smanjila na 60:59, ali je odmah potom Marija Petrović sa dva pogođena bacanja zapečatila sudbinu kragujevačkog tima.

„Studentkinje“ su ovim trijumfom okončale niz od pet utakmica bez pobede i ujedno se revanširale Kragujevčankama za poraz u prvom delu takmičenja.
Gorepomenuta Marija Petrović je sa 17 poena bila najefikasnija u redovima pobednika. Sjajnu partiju pružila je i Ntumba Kazadi Tete sa 13 poena i 17 uhvaćenih lopti.

Bojana Stevanović bila je jedina svetla tačka u kragujevačkom timu sa 20 poena. Snežana Čolić ubacila je 13, a kapiten Jelena Prvulović 11 poena.

Na ovoj utakmici debitovale su dve nove igračice Radničkog, Jelena Jozić i povratnica Kristina Jančić. Jozićeva je na parketu provela nešto više od 30 minuta i za to vreme nije uspela da se upiše u listu strelaca, dok je Jančićeva za osam minuta postigla dva poena.

Košarkašice Radničkog su i nakon ovog poraza ostale na petoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.
Narednu prvenstvenu utakmicu Kragujevčanke će odigrati 18. januara, i to ponovo u gostima, ovoga puta protiv Vrbas Medele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu