Šumadijski derbi na parketu Nove kraljevačke hale sportova - iKragujevac


Sport

Poslednje kolo prvog dela sezone u Drugoj ligi Srbije za košarkaše obeležiće šumadijski derbi, u kome će kraljevačka Sloga ugostiti kragujevački Radnički. Za Kragujevčane je ovo možda i najveći izazov u dosadašnjem delu takmičenja, s obzirom na kvalitet i reputaciju kraljevačkog sastava.

Ne tako davno ove dve ekipe delile su megdan u Košarkaškoj ligi Srbije, iz koje su, zanimljivo je napomenuti, ispale u istoj sezoni. Danas Radnički i Sloga traže povratnu kartu za viši rang takmičenja, a kako stvari stoje, trenutno su joj bliži Kragujevčani, koji nakon dvanaest odigranih kola čvrsto drže čelo tabele u Drugoj ligi Srbije sa samo jednim porazom.

Sa druge strane, Kraljevčani su već vezali tri neuspeha, poslednji minulog vikenda, kada su poklekli na gostovanju subotičkom Spartaku. Međutim, ovi parametri nikako ne smeju zavarati izabranike Igora Todorovića, posebno ako se uzme u obzir da Sloga još uvek ne zna za poraz u kraljevačkoj Hali sportova.

Sloga je u prošlom kolu izgubila od Spartaka u Subotici, tako da sada imamo dve pobede više u odnosu na njih. Eventualni brejk u Kraljevu bi nam dosta olakšao dalji put ka KLS-u, ali opet apostrofiram da je sezona duga, tako da moramo ići polako, korak po korak. U svakom slučaju, mi se za ovo gostovanje ozbiljno pripremamo, kao i za svaki drugi meč. Na nama je da izdržimo i pokažemo da smo sa razlogom lideri na tabeli, istakao je trener Radničkog Igor Todorović.

Utakmica između Sloge i Radničkog igra se u subotu, 28. decembra, od 19.30 časova na parketu Nove hale sportova u Kraljevu. 

 

 

 

 

 

 

 

 








  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu