Bez opuštanja protiv Zrenjaninaca - iKragujevac


Sport

Posle dva uzastopna trijumfa pred svojim navijačima, košarkaše Radničkog u subotu od 19 časova očekuje gostovanje zrenjaninskom Proleter Naftagasu, u utakmici 11. kola Druge lige Srbije.

Učenici Igora Todorovića sa neverovatnom lakoćom iz kola u kolo savlađuju sve prepreke na putu ka Košarkaškoj ligi Srbije. Nakon ubedljive pobede nad Pirotom, Kragujevčani su proteklog vikenda bez većih problema „arhivirali“ i Mladost iz Smederevske Palanke, i to sa 28 poena razlike.

I pored odličnih rezultata, u taboru kragujevačkog tima nemaju nameru da se opuste. Intezitet treninga je na maksimalnom nivou, a svaki naredni rival shvata se i više nego ozbiljno. Od igrača se zahteva da budu u potpunosti fokusirani i posvećeni svojim obavezama, posebno jer je kvalitet lige takav da svaki trenutak opuštanja može biti žestoko kažnjen.

Takav je slučaj i pred nastupajuće gostovanje u Zrenjaninu ekipi Proleter Naftagasa, kojoj „ne cvetaju ruže“ u poslednje vreme. Zrenjaninci u poslednja tri kola nisu osetili slast pobede, tako da su u međuvremenu nazadovali za tri koraka na tabeli i trenutno su osmi sa petnaest osvojenih bodova, četiri manje u odnosu na kragujevački sastav.

Statistika jasno pokazuje da je Proleter, uz niški Konstantin, jedna od najneefikasnijih ekipa u ligi ove sezone sa 725 postignutih poena. Na drugoj strani, Radnički je sa 968 poena ubedljivo najbolja napadačka ekipa Druge lige Srbije, pa se samo iz ovog odnosa jasno može zaključiti kome pripada uloga favorita u predstojećem susretu.
Inače, u sastavu Proletera ove sezone su dva imena dobro poznata simpatizerima Radničkog. U pitanju su Petar Beader i Miljan Rakić, iskusni igrači koji su svojevremeno nastupali za kragujevački klub, doduše u različitim vremenskim intervalima.

Prošle sezone Radnički je slavio protiv Proletera u Kragujevcu sa ubedljivih 87:66, dok je u uzvratnom odmeravanju snaga bilo 89:84 za Zrenjanince. Ipak, shodno trenutnoj formi i igračkom kvalitetu, za očekivati je da Kragujevčani zabeleže još jedan trijumf, koji bi ih dodatno učvrstio na čelu tabele u smiraj prvog dela takmičenja.

Utakmica između Proleter Naftagasa i Radničkog igra se u subotu, 14. decembra, od 19 časova, u zrenjaninskoj „Kristalnoj dvorani“.
 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu