Kragujevčanke overile jesenju titulu - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su u utakmici poslednjeg, 11-og kola super B lige za žene savladale u Beogradu domaću ekipu ORK Beograd rezultatom 27:24, poluvreme 16:13 i tako zvanično osvojile titulu jesenjeg prvaka, bez poraza, sa osvojenim 21 bodom, 3 više od prvog pratioca, ekipe Bora. 

Krenule su Kragujevčanke pomalo stegnuto u želji da trijumfalno, bez poraza završe jesenji deo sezone, što je rezultiralo neubičajeno velikim brojem grešaka u prvoj polovini poluvremena. Želja da se što pre stekne odlučujuća prednost, upornost i borbenost domaćina im to nisu dozvolile sve do 21-og minuta i gola večeras raspoložene Ksenije Petrović u 21-om minutu za prvu osetniju prednost (8:11). Taman kad su počele da lome protivnika u svom prepoznatljivom stilu, zadesio ih je peh, povreda Jovane Stoiljković u 25-om minutu, koja je do tada postigla 7 golova. Ipak su uspele da na veliki odmor odu sa solidnih 3 gola viška na svom kontu (13:16).

Drugi deo igre nije krenuo po dobru za gostujući tim. Razgoropadile su se Beograđanke, podigle nivo igre i agresivnosti i u 38-om minutu dolaze do izjednačenja (17:17). Igračice Radničkog ne koriste naredni napad, a možda i odlučujući trenutak se desio u kontranapadu domaćina kada Amina Hasanović „skida“ čist zicer, što je bio i signal za nju da u narednim minutima začara mrežu. Na scenu stupa Ksenija Petrović, večeras najbolja u redovima obe ekipe, koja sa 3 gola iz četiri napada podiže prednost gošći na 4 gola prednosti (17:21, 43.min). No, to nije bilo sve za večeras. Uporne rukometašice ORK Beograda frenetičnom borbenošću uspevaju dva puta da skinu prednost na gol razlike, no sa dve realizovane kontre Ajlin Bjelak i Tijane Petrović, kao i dva projektila Teodore Veličković kaznena ekspedicija iz Kragujevca stavlja tačku na “I” i spušta zavesu na jesenji deo prvenstva, konačnim rezultatom 24:27.
Sve igračice su dale svoj maksimum i poslednji atom snage, kako bi se u Kragujevac vratile na belom konju i tako sa 10 pobeda i jednim remijem zaokružile sjajnu polusezonu.

U redovima ORK Beograda najefikasnija je bila Tamara Nikić sa 10 pogodaka, dok su se kod Radničkog istakle Ksenija Petrović sa 8 i Jovana Stoiljković sa 7 postignutih golova.
Igrač utakmice: Ksenija Petrović
ORK Beograd – RK Radnički: 24:27 (13:16)
Beograd: Hala “USC Voždovac”. Gledalaca: 150
Sudija: Nikola Ilić, Ivan Veličković
Sedmerci: Beograd 5 (5), Radnički 4 (3)
Isključenja: Beograd 10 min, Radnički 14 min

Beograd: Krća (1 odbrana), Marković 2, Avramov, Milanović, Stevanić, Ožegović 1, Radulović 4, Nikić 10, I.Krća 4, Šarac (7 odbrana), Lukić 3, Nikolić, Vasiljević ( 2 odbrane), Đorović, Milićev.
Radnički: J.Pojužina (1 odbrana), Veličković 5, Srećković, Bjelak 4, Vasić , Knežević 2, Blagojević, Hasanović (9 odbrana), Vlašković, Filipović, Savić (4 odbrane), Todorović, T.Petrović 3, K.Petrović 8, Stoiljković 7, Ž.Pojužina.

Ovom utakmicom je završen jesenji deo sezone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu