Vaterpolo klub Radnički na dobrom putu - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klub Radnički, koji je 2016. godine krenuo od nule, ovu godinu završio je osvajanjem Kupa Srbije. Ništa tako dobro ne promoviše ovaj grad kao sport, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić koji je za članove i rukovodstvo kluba priredio svečani prijem u zgradi Gradske uprave. Nakon krize koja je trajala nekoliko godina, sport u Kragujevcu ponovo staje na svoje noge. Vaterpolo klub je prvi među njima, kreću odbojka i rukomet. Momci su svuda ili u vrhu tabele ili su prvi, tako da očekujemo u ovoj godini puno dobrih rezultata. Nadam se da je ovo što su vaterpolisti uradili tek početak jedne uspešne sezone i prva u nizu titula koje će osvojiti.

Najvažnije je što smo uspeli da oslobodimo sport od politike i da sportskim radnicima obezbedimo uslove za rad, da momci treniraju i ne brinu da li će primiti platu, premiju i naknade koje im sleduju. Ima dovoljno novca da se sport dalje razvija, iako sada mnogo manje ulažemo nego ranije, opet je dovoljno. To samo pokazuje da je put kojim mi idemo pravi i trudimo se da napravimo nešto što će da traje. Grad je preuzeo osnivačka prava nad svim kolektivnim sportovima, trudimo se da imamo sve selekcije od najmlađih do najstarijih i muške i ženske. Kragujevčani igraju u svim klubovima, imamo naravno i igrače sa starane, ali konstantno stasavaju mlade generacije, čije porodice, drugovi, kolege sa fakulteta pune halu i stadion i zbog toga postoji interes da se sport finansira iz javnih sredstava, poručio je Nikolić.

Trofej osvojen pre pet dana rezultat je velikog rada u proteklim godinama tako da se svi u klubu nadamo da je ovo samo početak ubiranja plodova i nikako ne smemo da stanemo – kazao je Jugoslav Vasović direktor kluba. Naš je cilj i naša želja da pobedimo u svakoj utakmici, iako to realno nije moguće, ali je to ono što nas motiviše.

Vlahović je podsetio da je klub krenuo od nule i da je napredak počeo nakon finansijske konsolidacije odnosno podrške grada. Uslovi treniranja su ako ne najbolji onda među najboljima u Srbiji. U finansijskom smislu i dalje se u najvećem procentu oslanjamo na grad Kragujevac, jer se teško dolazi do sponzora i to je cilj koji smo sebi postavili u finansijskom smislu. Pored toga, preostaje da se organizaciono podignu i klub, ali i Sportsko društvo, kako bi dostigli nivo ozbiljnih evropskih giganata. To je proces koji ide u dobrom pravcu, jer ovaj klub mora da postoji i za 100 godina.

Nakon prijema u Gradskoj upravi članovi Vaterpolo kluba „Radnički“ posetili su OŠ „Svetozar Marković“ i u fiskulturnoj sali družili se sa đacima ove škole.2-6.jpg

3-7 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu