Zlatni Kragujevčanin ponovo u matičnom klubu - iKragujevac


Sport

Odbojkaška bomba odjeknula je danas u srcu Šumadije. Lazar Ćirović, zlatni momak sa proteklog Evropskog prvenstva, priključio se treninzima Odbojkaškog kluba Radnički sa željom da u narednih mesec dana pomogne svom matičnom klubu u borbi na oba domaća fronta.

Kragujevčani, koje do kraja ove kalendarske godine očekuje serija teških utakmica u Super ligi i Kupu Srbije, neplanirano su dobili kapitalno pojačanje na poziciji primača servisa, što će im omogućiti da lakše prebrode nastupajuće takmičarske izazove.

Sa zadovoljstvom možemo objaviti vest da će Lazar Ćirović, naš reprezentativac i evropski prvak, igrati za Radnički sve do početka kvalifikacija za Olimpijske igre, odnosno do januara 2020. godine. Sticajem okolnosti, serija teških gostovanja poklopila se sa Lazarevom potrebom da trenira do početka priprema sa reprezenzacijom, tako da smo se bez problema dogovorili da pomogne klubu do kraja godine. Sigurno da će njegovo prisustvo mnogo značiti prvenstveno mladim igračima, kojima će pokušati da prenese svoje znanje i iskustvo, istakao je Dušan Vulović, sportski direktor Sportskog privrednog društva Radnički.

Lazar je period nakon Evropskog prvenstva iskoristio da se odmori i reši svoj klupski status. Sada je vreme da polako podigne intezitet treninga, kako bi što spremnije dočekao nastupajuće obaveze u reprezentaciji i u svom novom klubu iz daleke Kine.

S obzirom da me krajem decembra očekuju pripreme sa reprezentacijom, a da u januaru kreće sezona u Kini, odlučio sam da ovu pauzu provedem radno i ujedno pomognem svom matičnom klubu Radničkom u narednih mesec dana. Nadam se da ću biti od koristi, ne samo na utakmicama, već i na treninzima, i da će ova saradnja koristiti i meni da se što bolje spremim i Radničkom da ostane na čelu tabele, pojasnio je Ćirović razloge svog povratka u matični klub.

Inače, naš odbojkaški as je od početka sezone bio redovan na tribinama „SBB hale Jezero“, tako da je dobro upoznat sa kvalitetom i mogućnostima ove ekipe Radničkog.
Odavno Radnički nije igrao ovako dobro, kao što je to slučaj ove sezone. Mislim da je ekipa jako kvalitetna, da ima veliki potencijal i da je hemija među igračima izuzetna. To su sve momci koje ja lično poznajem i dobro sam upoznat sa njihovim ljudskim i igračkim kvalitetima, koji su nesporni. Nadam se da će Radnički održati ovaj nivo forme do kraja sezone i da će nadograditi još neke elemente u svojoj igri. Ukoliko to uspe da učini, predstavljaće „tvrd orah“ za sve ekipe u ligi, ocenjuje Ćirović.

Radnički sada očekuje serija od tri uzastopna gostovanja, tako da će Ćirović svoj povratnički debi pred kragujevačkom publikom imati tek 21. decembra, kada u „Jezero“ stiže Ribnica. Nema sumnje da će Lazarov povratak u Radnički predstavljati pravi magnet za sve ljubitelje odbojke u srcu Šumadije.

Radnički može da se pohvali vernom publikom, koja od samog starta sezone pruža podršku ovoj ekipi na svakoj utakmici u „Jezeru“. Nadam se da će kako sezona bude odmicala biti još više ljudi na tribinama, a meni će biti izuzetno drago ukoliko moje prisustvo bude uticalo na povećanu posetu, zaključio je zlatni Kragujevčanin.

Ćirović će svoj povratnički debi u dresu Radničkog imati u subotu na gostovanju ekipi Niša.

 



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu