Remi Radničkog na vrućem derbiju u Šibeniku - iKragujevac


Sport

U derbiju ligaškog dela Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno na gostovanju Solarisu iz Šibenika (6:6) i tako osvojili veoma važan bod u okršaju sa najvećim konkurentom za prvo mesto.

Susret neporaženih rivala opravdao je očekivanja, bio je izuzetno tvrd i neizvestan do samog kraja. U pravoj domaćinskoj atmosferi, Solaris je poveo preko Eugena Koprčine, ali je Nikola Lukić sa dva vezana pogotka preokrenuo rezultat – 2:1. Ipak, na prvi predah otišlo se sa nerešenim rezultatom, pošto je Erak iskoristio igrača više (2:2).
Domaćin se vratio u vođstvo u drugoj deonici, preko Mudražije, dok je na drugoj strani Frolov promašio peterac, pa je na poluvremenu bilo 3:2.
Imali su „sunčani“ i „plus dva“, posle uspešne realizacije peterca koji je izazvao buru reakcija (4:2), ali su Šumadinci nisu predavali, pa su početak poslednje deonice dočekali sa samo golom zaostatka – 5:4.

Ipak, Šibenčani su se odmah vratili na dva gola prednosti, pošto je još jednom precizan bio Koprčina (6:4), ali ni to nije poljuljalo izabranike Uroša Stevanovića, koji su na oko dva i po minuta pre kraja u kratko roku vezali dva pogotka preko Gijoma Dina i Filipa Jankovića i došli do izjednačenja (6:6). Imali su potom gosti još nekoliko dobrih prilika da dođu do celog plena, ali su pretili i domaći, no dobra odbrana Kragujevčana, na čelu sa raspoloženim Lazarom Dobožanovim, nije poklekla.
Najefikasniji u timu Radničko sa po dva gola bili su Gijom Dino i Nikola Lukić, kao i Eugen Koprčina na drugoj strani.

Na „Jadranu“ će uslediti dvoipomesečna pauza, posle koje Kragujevčani dočekuju Splitski POŠK, prvog vikenda februara, u poslednjem kolu ligaškog dela, ali ih prethodno očekuje borba za prvi domaći trofej, Kup Srbije, na „fajnal-foru“ u Beogradu, gde im je rival u polufinalu, 30. novembra, Crvena zvezda.

Solaris – Radnički 6:6 (2:2, 1:0, 2:2, 1:2)
ŠIBENIK – Bazeni: „Crnica“. Gledalaca: 400. Sudije: Anđelić (Srbija) i Gavrilović (Hrvatska).
SOLARIS: Šparada, Malenica 1, Erak 1, Štrkalj, Bulat, Herceg, Vlahović 1, Pelicarić, Mudražija 1, Ljubičić, Koprčina 2, Kovačić, Jukić, Sabioni. Trener: Kreković.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Toholj, Frolov, Lobov, Dino 2, Panić, Radovanlija, Lukić 2, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu