Derbi Radničkog i Primorja za viši rang - iKragujevac


Sport

U subotu od 20 časova, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju ekipu Primorja iz Rijeke, u derbiju sedmog kola Regionalne A2 lige koji bi umnogome mogao da utiče na plasman u viši rang. Spektakl će, od 19 časova, uveličati otvaranje izložbe Mađarskog muzeja Olimpijskih igara i sporta „Vaterpolisti – žongleri“, o srpsko-mađarskim vezama u vateroplu, na kojoj će specijalan gost biti selektor Srbije, Dejan Savić.

Šumadinci su se prošetali kroz dosadašnji deo takmičenja, pa sa maksimalnih 18 bodova, uz najviše datih i najmanje primljenih golova, dele prvo mesto sa Solarisom iz Šibenika, dok su Primorjaši poraženi samo od Šibenčana, pa trenutno zauzimaju treću poziciju.

- Očekuje nas praktično prva jaka utakmica u Jadranskoj ligi, izuzetno bitna za nas, u kojoj imamo imperativ pobede zbog ovosezonskih ambicija, odnosno plasmana u A1 ligu. Primorje je uz nas i Solaris najvalitetnija ekipa u ligi. Uspešno su prebrodili teška gostovanja u Nišu i Splitu, a ovo im je takođe veoma bitan meč, koji bi mogao mnogo toga da reši za dalji tok lige – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Prošle sezone ovi rivali odigrali su dva izuzetno uzbudljiva i do poslednjeg trenutka neizvesna meča. Izabranici Uroša Stevanovića slavili su u prvom duelu u Rijeci, posle velikog preokreta u finišu susreta (10:9), dok su se Riječani donekle revanširali u Kragujevcu, gde su sustigli „minus tri“ i 47 sekundi pre kraja došli do remija (10:10), koji je, ispostavilo se, domaćina koštao plasmana u viši rang.

- Primorje nam je dužnik iz prošle sezone, jer smo kiksnuli u tom duelu i odigrali 10:10, u utakmici u kojoj ništa nisu mogli da dobiju, a igrali su kao da im je najbitnija u sezoni. Znamo kako su se ponašali, kakvu su želju i volju imali. Nadam se da je to ostalo u sećanju mojim igračima, da ćemo im se na sportski način revanširati i osvojiti tri jako važna boda. Kada su igrali tako kada im nije bilo bitno, sigurno će na isti način nastupiti i sada, kada se bore za viši rang – očekuje Stevanović.
Strateg Radničkog dodao je da njegov tim ima veliku podršku na domaćem bazenu i da je ona u ovom momentu jako važna.

- Nadam se da će nas publika kao i do sada podržati u velikom broju i pružiti našoj mladoj ekipi preko potrebnu podršku, a da će im se momci odužiti dobrom igrom i pobedom – zaključio je Stevanović.
Ulaz je besplatan.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu