Izložba o vaterpolistima na bazenu u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Izložba o vaterpolo susretima Mađarske sa Jugoslavijom, DZ SCG i Srbijom, biće otvorena u subotu, 26. oktobra u 19 časova na zatvorenom bazenu Sportskog privrednog društva “Radnički”.

Izložba predstavlja svojevrsni vremeplov od 1993. godine i prve utakmice, do nedavnog susreta dveju reprezentacija u Berlinu. Osmišljena je od strane Mađarskog muzeja olimpijskih igara i sporta, a u Kragujevac je stigla kao deo Nedelja mađarske kulture u Srbiji.

Kroz panoe sa fotografijama zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa istorijom vaterpola i prvim međunarodnim utakmicama, uz podsećanje na asove mađarskih i jugoslovenskih timova.

Izložbu organizuje Ambasada Mađarske u Srbiji, uz podršku grada Kragujevca i Sportskog privrednog društva “Radnički”, a biće otvorena za sve posetioce do 30. novembra 2019. godine.

Sutrašnjem otvaranju izložbe prisustvovaće predstavnici Ambasade Mađarske, grada Kragujevca, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, brojni sportisti i sportski radnici.

Nakon toga, od 20 časova na zatvorenom bazenu biće odigrana utakmica sedmog kola Regionalne A2 lige, između vaterpolista Radničkog i ekipe Primorja iz Rijeke.

 

 

 

 

 

 

 


  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu