Crnogorke šampionke Evrope - iKragujevac


Sport

Rukometašice Crne Gore nove su evropske šampionke, pošto su u finalu EP savladale Norvešku poslije duplih produžetaka sa 34:31 (28:28, 24:24, 12:11).

Crna Gora je novi prvak Evrope. Zasluženo!

Selekcija koja je dan ranije zaustavila Srbiju u dramatičnom polufinalu, uspela je da savlada Norvešku u borbi za titulu posle četiri produžetka – 34:31 (12:11, 24:24, 28:28).

Norvežanke nisu uspele da peti put uzastopno budu najbolje na Starom kontinentu. Njima je finale u Srbiji bilo šesto zaredom na evropskim prvenstvima.

Crna Gora je pred više hiljada svojih navijača u beogradskoj Kombank areni odigrala najbolju utakmicu od osnivanja reprezenatcije. Uprkos toj činjenici izabranice selektora Adžića morale su mnogo da se pomuče da bi skinule Norvežanke sa trona.

Posle prvih dodatnih deset minuta za pobedu im nisu bila dovoljna ni tri gola prednosti dva i po minuta pre kraja. Za završni udarac morale su da sačekaju još deset minuta. Skandinavke su uspele dva puta da se vrate iz mrtvih i da finale u Beogradu učine jednim od najzanimljivijih od kada se igraju evropska prvenstva.

Ali, snage za potpuni preokret nisu imale dovoljno koncentracije.

Milena Knežević bila je najbolja u pobedničkoj ekipi sa 10 golova, jedan više postigla je Norvežanka Ida Alštad. Hajdi Loke, koja je bila sjajno čuvana, zaustavila se na pet. Najbolji strelac šampionata Katarina Bulatović osam puta je uspela da pogodi protivničku mrežu.

Ipak, najzaslužnija za pobedu Crne Gore bila je fantastični golman Sonja Barjaktarović sa 17 odbrana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu