Katić predvodio Radnički do pobede na premijeri - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog pobedom su otvorili novu sezonu u Drugoj ligi Srbije, pošto su sinoć pred oko 800 gledalaca u „SBB hali Jezero“, savladali ekipu Beovuka 72 sa 106:92 (21:23, 24:19, 26:30, 35:20).

Put do trijumfa protiv mlade, ali borbene ekipe iz Beograda nije bio lak, ali je na kraju presudilo iskustvo igrača Radničkog, pre svega kapitena Raška Katića, koji je sa 35 poena predstavljao centralnu figuru susreta.

Agresivnom odbranom na samom startu utakmice, posebno na niskom postu, košarkaši Beovuka kao da su malo poremetili željeni ritam igre Kragujevčana, koji su u većem delu uvodne deonice bili prinuđeni da jure rezultatski zaostatak. I pored odličnih procenata šuta za dva poena i dominacije u skokovima, ekipa trenera Igora Todorovića imala je problema u šutu sa distance, pa je u prvih deset minuta ubacila samo jednu trojku iz jedanaest pokušaja.

Uspeli su, doduše, košarkaši Radničkog da krajem prvog i početkom drugog kvartala u par navrata dođu do rezultatskog egala, ali bi onda po pravilu usledila serija gostiju iz Beograda.

Ipak, zahvaljujući Živanoviću i Katiću, Kragujevčani su polovinom druge deonice preokrenuli rezultat u svoju korist i na desetominutni odmor otišli sa tri poena „viška“ – 45:42.
Bio je to dobar temelj za seriju Radničkog od 10:3 na startu trećeg perioda i prvu dvocifrenu prednost na meču (55:45). Iako je u tim trenucima izgledalo da se utakmica lomi u korist domaćina, mladi igrači Beovuka nisu se predavali i polako su topili rezultatski „minus“, da bi nakon dve uzastopne trojke Panića i Stokića ponovo preokrenuli rezultat u svoju korist (61:62).

Usledio je period igre tokom koga su se ekipe često smenjivale u vođstvu, mada je rezultatska prednost češće bila na strani domaćina. U 33. minutu veliki hendikep zadesio je ekipu trenera Igora Todorovića, pošto je Stefan Živanović dobio tehničku grešku, zbog koje je morao van igre.
Ipak, ovaj detalj kao da je dodatno motivisao košarkaše Radničkog, koji su „dodali gas“ i ubrzo vratili dvocifrenu prednost (85:75). Pokušali su gosti ponovo da odgovore, prepolovili su zaostatak, ali dalje nisu mogli. Kragujevčani su sigurnom igrom u finišu osigurali trijumf i pobrali aplauze publike, koja je u zavidnom broju ispunila tribine „SBB hale Jezero“.

Raško Katić je sa 35 postignutih poena, 12 skokova i 5 asistencija, uz indeks 48, pokazao svoju klasu i zaslužio epititet najkorisnijeg igrača utakmice. Pored Katića, značajan doprinos prvoj pobedi Radničkog u ovoj sezoni dao je i Andreja Stevanović sa 23 poena, 8 asistencija i 5 skokova, a među igračima sa dvocifrenim učinkom našli su se i Stefan Živanović sa 16 i Ivan Nedeljković sa 10 poena.

U ekipi Beovuka prednjačio je Ljubo Popović sa 22 poena, Stokić je ubacio 13, Panić i Krtolina po 12, a Miculović 10 poena.
KK RADNIČKI – KK BEOVUK 72 106:92 (21:23, 24:19, 26:30, 35:20)

KRAGUJEVAC - Dvorana: „SBB hala Jezero“. Gledalaca: 800.
Sudije: I. Ilić, S. Zdravković, D. Stamenković.
KK RADNIČKI: Stanković 4 (5 sk, 3 izl), Jokić 4, Veljović 2, Stevanović 23 (8 as, 5 sk), Nedeljković 10 (6 as, 6 sk). Šućov 6 (5 as, 3 ukl), Živanović 16 (6 sk), Ilić, Glišović, Marković 6 (6 sk), Katić 35 (5 as, 12 sk, 4 izl), Dimitrijević.
KK BEOVUK 72: Miculović 10 (5 as), Stokić 13 (7 as, 3 izl), Drljan 5, Panić 12 (5 sk), Lakić 5, Marjanac 4, Hinić, Krtolina 12, Popović 22 (7 sk), Stevanović 7, Ivošević 2.

Narednog vikenda košarkaše Radničkog očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni i to protiv novajlije u ligi, ekipe Svetog Đorđa iz Žitišta.

POKLON ZA RADAKOVIĆA

Pred sam početak utakmice između Radničkog i Beovuka 72, sportski direktor Košarkaškog kluba Radnički, Darko Veljović uručio je simboličan poklon Radivoju Radakoviću, kondicionom treneru odbojkaške reprezentacije Srbije koja se nedavno okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu.

Radaković se, inače, tokom leta brinuo o kondiciji košarkaša Radničkog, naročito tokom bazičnog dela priprema na Zlatiboru.

Na ovaj način Košarkaški klub Radnički želeo je da se popularnom „profi“ zahvali na svemu što je učinio za ovaj klub u prethodnom periodu i pokaže koliko je ponosan što ima jednog takvog stručnjaka u svojim redovima.

 

 

 

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu