Saopštenje za javnost fudbalskog kluba Radnički 1923 - iKragujevac


Sport

Povodom dešavanja na utakmici 9. kola Prve lige Srbije FK Radnički 1923 je izašao sa saopštenjem koje Vam prenosimo u celosti.

''FK Radnički 1923 za četiri godine obeležava 100 godina postojanja.

Čitav jedan vek, generacije za generacijama igrača, trenera, reprezentativaca, navijača, roditelja, zaljubljenika u fudbal, se trude da nauče decu, buduće fudbalere, da ništa na svetu ne može da se postigne bez truda, mukotrpnog rada i odricanja. Da se samo ličnim poštenjem i činjenjem dobrog stvara nada da će dobro da se vrati.

Zlo koje se našem klubu činilo na utakmicama protiv Bačke i Žarkova nas tera da se zamislimo i preispitamo – ili smo mi nekome veliku štetu naneli ili je sve čemu decu učimo lažno.

Ono što je sigurno je da živimo u nepravednom svetu i to nam se stavlja do znanja na gostovanjima kod svih poluklubova čije gazde su slika onoga čemu decu učimo da ne treba da budu.

Ježimo se od pomisli da budemo kao vi, da nam deca budu kao vi.

Pozivamo sve koji se osećaju kao i mi da se bore, iz inata da ne odustanemo od poštenog srpskog fudbala. Nemamo ni prava na to, jer bi sve što se radilo stotinu godina unazad bilo obesmišljeno.

Dokle postojimo, dokle god se ori na Čika Dači, dokle god Kragujevac diše, do kraja za svaku pobedu, za svaki bod.

A vas, ubice snova, pozivamo da dođete na Čika Daču, da vidite kako se pošteno igra i navija, da vidite koliko lep fudbal može da bude.''

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu