Memorijalni odbojkaški turnir „Dejan Brđović“ u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Memorijalni odbojkaški turnir „Dejan Brđović“ održava se danas i sutra, u „SBB hali Jezero“, u organizaciji Sportskog privrednog društva Radnički, čiji je sastavni deo i Odbojkaški klub Radnički u kome je Dejan Brđović proveo deo igračke i trenerske karijere, i postavio temelje za sve najveće klupske uspehe. Pored Radničkog, učestvuju još i kraljevačka Ribnica, beogradska Crvena zvezda i makedonski Vardar.

Utakmice se igraju u dva termina, od 17 i 19 časova.

Danas od 17 sati sastaju se Crvena zvezda i Ribnica, a od 19 igraju Radnički i Vardar.

Sutra su na programu mečevi za plasman, u 17 časova predviđen je meč za treće mesto, a za 19h veliko finale, u kome će se sastati pobednici polufinalnih duela.
Tri najbolje plasirane ekipe na turniru dobiće prigodne pehare, a sprecijalna nagrada predviđena je i za najboljeg igrača turnira.

Podsećamo, Dejan Brđović je tokom duge i uspešne igračke karijere nastupao za brojne domaće i inostrane klubove. Zabeležio je i preko 300 utakmica u dresu sa nacionalnim grom i to u periodu kada je naša reprezentacija bila u samom vrhu svetske odbojke. Po završetku igračke karijere, Brđović je uplovio u trenerske vode. Prva stanica bio mu je kragujevački Radnički sa kojim je u sezoni 2006/07 osvojio prvo mesto u ligaškom delu takmičenja, stigao do finala plej-ofa i polufinala Kupa Srbije, pri tom omogućivši Kragujevčanima prvi izlazak na evropsku scenu u klupskoj istoriji.

RASPORED TURNIRA:

Petak, 6. septembar

17:00 Crvena zvezda (Beograd) – Ribnica (Kraljevo)
19:00 Radnički (Kragujevac) – Vardar (Skoplje)

Subota, 7. septembar

17:00 Utakmica za treće mesto
19:00 Finale turnira
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu