Košarkaši Radničkog polusezonu završili porazom - iKragujevac


Sport

CRVENA ZVEZDA-RADNIČKI 87:73 (21:27, 21:19, 24:13, 21:14)

BEOGRAD – Dvorana: „Pionir“. Gledalaca: 4.000. Sudije: Dožai, Herceg i Radojković (sva trojica iz Hrvatske).

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 2, Braun 8, Subotić, Rakočević 20, Mitrović, Lazić 2, Simonović 5, Savović 14, Katić 10, Radivojević 5, Nelson 8, Skot 13.

RADNIČKI: Miljenović, Sinovec 5, Ćapin 16, Marković 10, Emening 9, Varda 10, Birčević, Borisov, Krstović 5, Mijatović, Vajt 18, Vortington.

Porazom je Radnički  prekinuo tradiciju nepobedivosti u duelima sa Zvezdom u regionalnom takmičenju, u Beogradu, ali je ostao sa pozitivnim učinkom u Jadranskoj ligi na kraju prvog dela sezone. Sada ima sedam pobeda i šest poraza.

- Nemam mnogo toga da kažem, svesni smo naših grešaka. Zvezda je bila agresivnija i zasluženo je pobedila. Publika  je mogla da vidi lepu košarku. Tražio sam ratnički pristup, ali je Zvezda u drugom poluvremenu ušla borbenije, agresivnije i mi se tu nismo snašli– kratko ocenjuje sinoćni poraz svog tima Miroslav-Muta Nikolić

Slično razmišlja iStefan Sinovec, kapiten kragujevačkog tima:

- Otputovali smo u Beograd sa nadom. Prvo poluvreme smo igrali u dobrom ritmu, ali smo na poluvreme otišli sa nedovoljnom razlikom. Znali smo da  je crveno-belima najjače oružje skok u napadu, bili su agresivniji i to je glavni razlog što su pobedili.

U narednom kolu Radnički, takođe, gostuje, a domaćin će da mu bude Olimpija, 20. decembra od 20 časova. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu