DIVLJI VEPROVI ČETVRTI PUT ZAREDOM ŠAMPIONI: Kragujevčani pobedili Vukove za novu titulu - iKragujevac


Sport

Natrofejniji srpski klub, Kragujevac Wild Boarsi, došli su do četvrte uzastopne, a ukupno devete titule šampiona Srbije, pošto su u 15. Serbian Bowl-u savladali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove, pred oko 1.000 gledalaca na stadionu „Čika Dača“, rezultatom 60:55 (19:13, 21:14, 6:0, 14:28).

Izuzev startnog vođstva, do kog su gosti došli trčanjem Džozefa Fergusona koji je protivničkoj odbrani zadavao dosta problema, Kragujevčani su sve vreme bili u prednosti. Ubrzo su preokrenuli rezultat trčanjima Nika Lasejna i Džejka Sisona (13:6), da bi nakon odgovora Fergusona za izjednačenje (13:13), prvu deonicu okončali u svoju korist sa 19:13, zahvaljujući novom tačdaunu Lasejna.

Na startu drugog perioda Sison je sa end zonom spojio Stefana Đurića (26:13), ali je Ferguson i dalje uspevao da zadrži rezultatski priključak – 26:20. Kragujevčani su zatim stigli do najveće prednosti od 20 poena, zahvaljujući pasovima Sisona ka Petru Goiću i mladom Milošu Petroviću (40:20), ali i dobroj igri defanzivnog dela tima. Potom su gosti bili pogurani ka end zoni sudijskim kaznama, što su iskoristili da na odmor odu sa većom nadom – 40:27, pasom Livaja Planta ka Milošu Kolibaru.

U trećoj deonici viđen je samo tačdaun Nika Lasejna (46:27), nakon čega je utakmica prekinuta na gotovo pola sata zbog jakog nevremena praćenog grmljavinom i olujnim vetrom.

Ostatak meča odigran je gotovo u mrklom mraku, a sve to kao da je više odgovaralo Beograđanima koji su u prvom pleju poentirali pasom Planta ka izdanku kragujevačke škole, Nikoli Simoviću (46:34). Potom je Slavoljub Dukovski dobro reagovao u odbrani i napravio intersepciju, a posle novih sudijskih kazni Veprova, istrčao i preostalih sedam jardi od end zone, za potpuni povratak u igru – 46:41.

Međutim, pitali su se i domaći. Nik Lasejn je ponovo „odlepio“ Wild Boarse (53:41), ali je dobar prodor krunisao i kvoterbek Vukova Livaj Plant (53:48). Usledio je još jedan slalom Lasejna preko polovine terena, koji je otklonio sve dileme oko pobednika (60:48), a vremena je zatim ostalo dovoljno tek da Plant sa end zonom još jednom spoji Kragujevčanina Simovića i ublaži poraz.

Za MVP-a finalnog susreta proglašen je raninbek Veprova Nik Lasejn, koji je postigao čak pet tačdaunova.wild boars detalj iz igre.jpg

wild boars pehar.jpg

wild boars proslava.jpgmvp nik lasejn.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu