Jedan od tradicionalno najkvalitetnijih basket turnira “3X3 Kragujevac” je pred nama - iKragujevac


Sport

Projekat “3x3 Kragujevac” je naziv za deveti po redu jedinstven profesionalni i najkvalitetniji u regionu basket turnir u 3x3 takmičenju Srbije. Kažemo - najkvalitetniji jer će se takmičenje odražati na 2 specijalizovana basket terena uz mnoštvo propratnih sadržaja, igraće se u 2 kategorije (pro seniori i junior) gde će u seniorskoj konkurenciji učestvovati 24 ekipe iz celog regiona, a juniorskoj 6 ekipa iz Srbije.

Opšte je poznato da je 3x3 basket sada Olimpijska disciplina i da je proglašen za prvu kategoriju sportova u programu Tokio 2020., da je naša 3x3 federacija prva na svetskoj rang listi a naša reprezentacije najbolja na svetu i u Evropi što je potvrdjeno i osvajanjem 4 svetske i 1 evropske titule.

Sve to nam daje veliku obavezu ali ujedno i motivaciju da upravo kraj ove sezone, kada smo ostvarili najviše uspeha, krunišemo jednim
ovakvim kolosalnim projektom.

Turnir je priznat i prepoznat od strane FIBA3x3 (Svetske kuće košarke) a ove godine se organizuje se u sklopu Roda 3x3 državnog prvenstva Srbije. Turnir će biti održan 11.05. sa početkom u 11h, na prostoru u Velikom Parku (odmah iznad box klub) gde će se montirati sva profesionalna oprema za jedan ovakakv događaj. Kragujevac kao grad uveliko je prepoznat kao organizator najkvalitetnijeg profesionalnog basket turnira u letnjoj sezoni a nema sumnje da će tako biti i ovog puta.

Predviđena vrednost ukupnog nagradnog fonda je preko 250 hiljada dinara i za svaku kategoriju određenu su neke od nagrada (novčane ili robne).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu