Radnički preko Šapca do prvog mesta - iKragujevac


Sport

U derbiju Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su na svom bazenu favorizovanu ekipu Šapca, rezultatom 7:6 i preoteli joj prvo mesto na tabeli pred poslednje kolo.

Mladi kragujevački sastav nije najbolje otvorio utakmicu. Predvođeni trofejnim golmanom srpske reprezentacije, Gojkom Pijetlovićem, gosti su početkom druge deonice poveli sa 3:0, a Šumadinci su prvi pogodak postigli tek posle 13 minuta igre, kada je konačan rezultat prvog poluvremena postavio Gojom Dino – 3:1.

U nastavku susreta Šapčani su nastavili u istom ritmu, pa se posle 5:1 sredinom treće deonice činilo da će osigurati lidersku poziciju pred plej-of. Međutim, upravo su se tada izabranici Uroša Stevanovića oslobodili pritiska i osokoljeni sjajnim odbranama Pijetlovićevog potencijalnog naslednika na golu Srbije, Lazara Dobožanova, počeli da se vraćaju u igru. Golovima Tomaševića i Ganića prepolovili su zaostatak pred četvrtu četvrtinu (5:3), a nisu posustali ni kada je Velkić brzim pogotkom otvorio poslednju deonicu.

Ispostavilo se da je to bilo sve od Šapčana u ovom meču, pre svega zahvaljujući Dobožanovu, ali i odličnoj igri u odbrani Kragujevčana. Na drugoj strani, devetnaestogodišnji Rus Danil Frolov izrastao je u jednog od junaka važne pobede. U razmaku od jednog minuta vezao je dva pogotka (6:5), a posle izjednačujućeg gola Nemanje Stanojevića sredinom ovog perioda, postigao i pobedonosni pogodak dva minuta i 15 sekundi pre kraja.

Upravo je Frolov bio i najefikasniji akter susreta sa tri gola, a po jedan su dodali Stanojević, Ganić, Dino i Tomašević, kao i Marković, Velkić, Janković, Vučinić, Bolović i Petrovski u poraženom timu.

Radnički sada ima bod više od Šapčana, a u poslednjem kolu braniće prvo mesto na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok će Šabac imati lakši posao, na svom bazenu protiv Vojvodine.
Radnički – Šabac 7:6 (0:2, 1:1, 2:2, 4:1)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 400. Sudije: Putniković (Beograd) i Stanojević (Jagodina). Isključenja: Radnički 13, Šabac 17.

RADNIČKI: Dobožanov, Stanković, Stanojević 1, Ganić 1, Radovanlija, Tanasijević, Panić, Dino 1, Đorđević, Gusarov, Frolov 3, Tomašević 1, Gavrilović, Vulović.
ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj, Velkić 1, Rogač, Lukić, Janković 1, Vučinić 1, Bolović 1, Vasović, Vukadinović, Petrovski 1.lazar dobozanov (2).jpg

 

danil frolov.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu