RADNIČKI RUTINSKI SA KOMŠIJAMA - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog 1964 su u utakmici 20-og kola Super B lige za muškarce savladali ekipu „Lokomotive“ iz Lapova rezultatom 33-27,poluvreme 19-15 i tako ostali na pobedničkom koloseku i vodećem mestu na tabeli.

Neretko su u prošlosti rukometaši Radničkog vodili ljute bitke sa komšijama iz Lapova.Bile su to utakmice „na nož“ bez obzira na položaj rivala na tabeli.U tom ritmu je i započeo večerašnji duel u Jezeru, gde gosti,koristeći početnu uspavanost rivala, prvi dolaze do opipljivijeg vođstva pogotkom Dilića u 3-em minutu ( 1-4).Domaćin serijom 3-0 brzo uspostavlja rezultatsku ravnotežu već u 6-om minutu(4-4) i već u 12-om minutu prelazi u konstantno vođstvo koje održava do kraja poluvremena. Šef struke Študer je od 15-og minuta ukazao šansu igračima sa manjom minutažom,koji ovaj deo igre rešavaju u svoju korist rezultatom 19-15.

Izuzetno fer i korektna igra sa obe strane je nastavljena i u drugom delu utakmice.Intencija stručnog štaba da svi igrači dobiju značajniju ulogu je nastavljena. Znatno iskusniji gosti su hteli da što skuplje prodaju kožu, a Kragujevčani su imali konstantnu prednost koja je ponekad iznosila i 8 golova prednosti. Uz dosta atraktivnih poteza, želeći da podare svojim vernim navijačima,salve aplauza je pobrao najmlađi akter utakmice, 17-godišnji golman Strahinja Đerić, koji je sa 6 odbrana za 20-tak minuta provedenih na parketu, na kraju proglašen i igračem utakmice.Krajnji rezultat 33-27 i ne odslikava pravo stanje na terenu,ali je cilj ispunjen-osvajanjem 2 boda i razigravanjem kompletnog igračkog kadra.

Ovom pobedom Radnički je zadržao lidersko mesto na tabeli.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Mihajlo Knežević sa 7 golova a 5 je dodao Miloš Stevanović, dok su kod gostiju prednjačili Žarko Barjaktarević sa 8 i Uroš Dilić sa 7 pogodaka.

Igrač utakmice : Strahinja Đerić ( Radnički 1964)

RK Radnički 1964 –RK Lokomotiva: 33-27 (19-15)
Kragujevac: Hala “Jezero”. Gledalaca : 150
Sudije: Davor Petrović,Aco Mitanoski
Sedmerci: Radnički 2 (1), Lokomotiva 4 (3)
Isključenja: Radnički 8 min, Lokomotiva 0 min
Radnički 1964 : Blagojević 2 , Stošić, Ristić 1, Mutavdžić 1 , Lekić ( 5 odbrana) , Dobrosavljević 3, Petrović ( 8 odbrana) , Vuković 2, Knežević 7, M.Stevanović 5, , Radenović, Stanojev 3, Đerić ( 6 odbrana ), Tomić 2, Janićijević 3 , Mrvović 4.
Lokomotiva : Gajić, I.Zlatković, Anić 1, Jovanović 5, Barjaktarević 8, D.Zlatković ( 8 odbrana), Simonović 6, Dilić 7.

Narednog vikenda,u okviru 21-og kola,Radnički će gostovati u Vranju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu