Pioniri Radničkog drugi u Singapuru - iKragujevac


Sport

Pionirska selekcija Radničkog iz Kragujevca osvojila je drugo mesto na turniru u Singapuru, pošto je u finalu poražena od domaće Pejser vaterpolo akademije, rezultatom 8:6.
Bio je to i jedini poraz izabranika trenera Darka Šantića na turniru, ali dovoljan da se ne odbrani trofej osvojen prošle godine.

Zanimljivo da su Šumadinci u grupnoj fazi nadigrali Singapurćane sa 8:7, a bolji su bili i od australijske Kavane (20:4) i od još jednog singapurskog kluba, Kvinstauna (13:3).

U četvrtfinalu Radnički je nadigrao malezijski tim Sri Šarkis (18:4), a zatim još jednom Kavanu (13:9).

Treće mesto pripalo je Sidneju, koji je u australijskom derbiju nadigrao Kavanu (18:4). Medalje i pehare nagrađenima podelio je Dejan Milaković, selektor Singapura.

Turnir se igrao po novim pravilima, koja se značajno razlikuju od starih, još uvek aktuelnih u srpskim takmičenjima.

Radnički su u Singapuru predstavljali Aleksa Radovanović, Denis Vukosavljević, Dušan Sekulović, Lazar Antić, Luka Radovanović, Mateja Đoković, Petar Komatović, Saša Suvaković, Veljko Dončić, Veljko Stojanović, Vuk Ilić i Vuk Kovačević.

Pored sportskog, za ove dečake boravak u Singapuru bio je i veliko kulturno iskustvo. Slobodno vreme iskoristili su na najbolji mogući način, za upoznavanje sa znamenitostima ovog dalekog grada-države. Kragujevčani su imali vremena da obiđu gotovo sve značajnije turističke destinacije, kao što su Marina bej, Ulica voćnjaka, Kineska četvrt, nacionalni parkovi i prelepe peščane plaže.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu