CEFL: Spektakl Veprova i Remsa u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Posle silovitog starta u domaćem takmičenju u kom je upisao dve ubedljive pobede, najtrofejniji srpski tim, Kragujevac Wild Boars, okreće se premijeri evropske CEFL lige, na kojoj će u subotu, od 13 časova, na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“, ugostiti šampiona Turske, Koč Rams-e.

Ovi timovi su stari znanci, s obzirom na to da su se u prethodne dve godine sastajali u CEFL-u, a prethodno su odigrali i jedan prijateljski meč. Nema sumnje da se dobro poznaju, a pogotovo je to slučaj sa uzdanicama napada Turaka, Strahinjom Stepovićem i Džošuom Kezadom, koji su prošle sezone branili boje Veprova.

- Između nas i Remsa skoro da nema tajni, često smo se sretali u prethodnim sezonama. Ove godine u njihovim redovima su Stepović i Kezada koje veoma dobro poznajemo. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, ali i od ostalih igrača koji su već duže u Remsima. Oni su uigran i dobro utreniran tim, ali ne očekujemo neka veća iznenađenja, niti promene u igračkom ili taktičkom smislu – istakao je Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova.

Skor u međusobnim CEFL duelima je izjednačen, Veprovi su slavili u Kragujevcu 2017. (21:14), a Ovnovi u Istanbulu prošle godine (47:41), pa se u tom smislu ne može baš reći da su im Šumadinci dužnici, ali ako se uzmu u obzir dešavanja na terenu, to svakako jesu. U najmanju ruku bili su ravnopravni, a odluku je donela „jedna lopta“.

- Ove godine smo dosta ozbiljnije shvatili ekipu iz Istanbula, tako da očekujem da će pre svega prevagu odneti motivisanost naših iskusnih igrača zbog prošlogodišnjeg poraza. Iako imamo neke kadrovske promene, zadržali smo bazu tima, neki igrači su iskusniji za jednu sezonu, tako da očekujem bolju utakmicu nego prošle godine. Napad mi izgleda sposobno da postigne veliki broj poena, ali smatram da će prevagu odneti odbrana koja će dati sve od sebe da popravi utisak od prethodne sezone. Ulog je veliki, obe ekipe imaju želju da stignu do samog kraja – rekao je Šćekić.

Najbolji srpski vajdrisiver, Strahinja Stepović, osvojio je dve titule šampiona Srbije sa Veprovima, čije je boje branio u oba duela protiv svog sadašnjeg tima. Da je i dalje u fantastičnoj formi potvrdio je u dva ovosezonska meča, u kojima je uz Kezadu bio glavna meta kvoterbeka Dejvida Vipla.

- Očekujem utakmicu sa dosta poena, oba napada su eksplozivna i vrlo efikasna, sudeći po dvema utakmicama koje su odigrali. Mislim da će pobediti tim čija odbrana napravi više turnovera. S obzirom na to da je početak sezone, još uvek se uigravamo, ali dižemo formu iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. U prošlom meču nismo imali nijedan pant, a u pretprošlom smo to uradili samo jednom, što dosta govori o efikasnosti napada. Odbrana se, nažalost, susrela sa par povreda iz startne postave, ali sve je to sastavni deo sporta – kaže Stepović.

On je dodao da pomno prati dešavanja u svom bivšem klubu i da je zadovoljan kako su Veprovi otvorili sezonu- Veprovi igraju kao i svake sezone, jak start, brani se titula, za greške mesta nema. Odlični su i u igri trčanjem i pasom. Ne bih mogao da kažem ko je favorit, s obzirom da se utakmice ovih timova uvek igraju na jedan posed, ali sigurno je da će biti zanimljivo i tvrdo! Radujem se povratku u Kragujevac – zaključio je Stepović.

Ove godine CEFL će biti još jači, pošto će pored Veprova i Ramsa igrati šampioni branioci trofeja i šampioni Austrije, Tirol Swarco Raiders, zatim Thonon Black Panthers (Francuska), Wroclaw Panthers (Poljska), Calanda Broncos (Švajcarska) i Milano Seamen (Italija). Prvak CEFL-a će u Superfinalu ukrstiti koplja sa najboljim timom ECTC lige, u kojoj se takođe nalaze timovi iz samog krema Evrope: Helsinki Roosters (Finska), Vienna Vikings (Austrija), Stockholm Mean Machines (Švedska), Badalona Dracs (Španija), Copenhagen Towers i Triangle Razorbacks (Danska).
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu