Veprovi protutnjali „zmajevim gnezdom“ - iKragujevac


Sport

U drugom kolu Prve lige Srbije, aktuelni šampioni, kragujevački Divlji veprovi, ubedljivo su slavili na gostovanju beogradskim Plavim zmajevima, rezultatom 63:18.
Kragujevčani su furiozno startovali, poentiravši već u prvoj akciji na utakmici, vraćanjem početnog kik-ofa brazilskog internacionalca Pedra Medičija, a već u sledećem napadu pridružio mu se Stefan Borković, hvatanjem pasa Džejka Sisona od 80 jardi (13:0). Kvoterbek Zmajeva, Džordž Bouven, na kratko je prekinuo zahuktale goste, pasom ka Ognjenu Mitroviću, da bi odmah zatim Sison sa end zonom spojio i Stefana Đurića (20:6). Reviju poena u prvoj četvrtini nastavio je trkač Beograđana Ivan Pleva, ali je radost njegovog tima kratko trajala, jer je na drugoj strani odmah kik-of za tačdaun vratio Borković – 28:12.

Drugu četvrtinu, pored konsolidacije odbrane Kragujevčana, obeležio je Sison sa dva trčanja za tačdaun, od kojih je prvo bilo duže od 70 jardi. U međuvremenu je Mediči vraćanjem panta postigao svoj drugi tačdaun na utakmici, a treći Veprova iz specijalnih timova, za ogromnih 49:12 i aktivaciju mercy rule-a pre poluvremena, baš kao što je to bio slučaj i u prvom kolu.

U nastavku susreta, za kratko vreme koje je preostalo, odlični američki trkač, Nik Lasejn, krunisao je još jednu dobru partiju tačdaunom trčanjem, ali su i gosti uspeli da pronađu put do end zone pasom Bouvena ka Aleksi Staniću – 56:18.

Odbrana Veprova, predvođena fantastičnim defanzivnim teklom Nebojšom Mirkovićem, više nije davala Zmajevima priliku za poene, dok je napad šlag na tortu stavio tačdaunom ofanzivnog linijaša Aleksandra Matovića, posle fambla pred end zonom.

Izabranici trenera Aleksandra Ristića Alfa tako mogu da budu u potpunosti zadovoljni napadom koji je svaki posed lopte pretvorio u tačdaun, izuzev jednog u trećoj deonici koji je rezultirao famblom u crvenoj zoni.

Veprove naredne subote očekuje najveći izazov u dosadašnjem delu sezone, premijera CEFL lige sa turskim šampionom i prošlogodišnjim finalistom, Koč Remsima, u subotu, od 13 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Belgrade Blue Dragons – Kragujevac Wild Boars 18:63 (12:28, 0:21, 6:7, 0:7)

BEOGRAD – Stadion: FK „Heroj“. Gledalaca: 250.

Kretanje rezultata:
7:0 Pedro Mediči kik-of return 87jardi, Petar Goić PAT
13:0 Džejk Sison pas 80 jardi ka Stefanu Borkoviću, neuspešan PAT.
13:6 Džordž Bouven pas 33 jarda ka Ognjenu Mitroviću, neuspešan PAT
20:6 Sison pas 25 jardi ka Stefanu Đuriću, Goić PAT
20:12 Ivan Pleva trčanje 32 jarda, neuspešan PAT.
28:12 Borković vraćanje kik-ofa 60 jardi, Goić trčanje za dva.
35:12 Sison trčanje 72 jarda, Goić PAT
42:12 Mediči vraćanje panta 76 jardi, Goić PAT
49:12 Sison trcanje 1 jard, Goić PAT
56:12 Nik Lasejn trčanje 14 jardi, Goić PAT
56:18 Bouven pas 20 jardi ka Aleksi Staniću, neuspešno za dva
63:18 Aleksandar Matović vraćanje fambla 1 jard, Goić PAT 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu