Veprovi napadaju četvrtu uzastopnu titulu iz Badnjevca - iKragujevac


Sport

Novu odbranu trona i pohod na devetu titulu šampiona Srbije, najtrofejniji srpski tim, Kragujevac Wild Boars, započinje u subotu u 15 časova, na stadionu u Badnjevcu, gde će zbog nemogućnosti da dobije teren u svom gradu, ugostiti Jagodina Black Hornetse.

Za klub koji je himnu Srbije godinama unazad pronosio širom Evrope, ponosno nastupajući pod zastavom i imenom Kragujevca, gotovo sastavni deo starta svake sezone postali su problemi sa terenom u tom istom gradu. Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“, koji je prema rečima gradskih čelnika između ostalog i izgrađen kako bi konačno skućio Veprove, ovoga puta mesta za trenutno 18. tim u Evropi nije bilo. Ovo će biti drugi put da Kragujevčani igraju u Badnjevcu, pošto pre dve godine njihov grad nije našao rešenje da ugosti najveći derbi američkog fudbala u Srbiji sa Vukovima, koji se igra samo jednom godišnje.

Naviknuti na ovakve probleme i stalnu jurnjavu za terenima, Veprovi će se potruditi da se fokusiraju na start sezone u kojoj će ponovo nastupiti i u jednom od najjačih evropskih takmičenja, CEFL ligi, čijih se svih sedam učesnika nalazi na evropskoj TOP 20 listi.

- Pripreme su odrađene u već uigranom tempu, bez značajnijih promena u odnosu na prethodne sezone. Nijedan trener ne misli za svoju ekipu da je dovoljno spremna, pa tako ni ja.

Cilj nam je kao i uvek da podižemo formu iz utkmice u utakmicu, ali će sada to biti problem, jer nam je raspored nešto teži na početku sezone – rekao je Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova i reprezentacije Srbije.

Najznačajnije promene na rosteru desile su se u delu sa strancima, u kom su zamenjena sva četvorica igrača iz prethodne sezone, pa će internacionalci u redovima Veprova ove godine biti Amerikanci Džejk Sison (kvoterbek) i Nik Lasejn (trkač), Brazilac Pedro Mediči (hvatač) i Španac Taču Orue. Angažovana su i dva domaća igrača, kao i nekolicina momaka iz juniorskog pogona.

- Sem promena na pozicijama koje su prošle sezone pokrivali importi, uspeli smo da zadržimo bazu tima. Cilj nam je da ove sezone što više mladih igrača dobije minutažu i da tako uložimo u budućnost, iako je sezona pred nama duga i teška. Pored igrača iz inostranstva koji su se jako dobro uklopili u naš tim, ove sezone smo pojačani tandemom iz Indjije. Ivan Krković je ponikao u juniorskom timu Veprova, ali je godinama bio stub odbrane Indiansa. Sada se kao iskusan igrač vratio u našu ekipu. Stefan Borković godinama važi za jednog od najtalentovanijih hvatača, a sada je sazreo da dokaže kvalitet i na međunarodnoj sceni – smatra Šćekić.

Stršljenovi su igrali sjajno prošle sezone, a u jedinom dosadašnjem duelu ova dva tima, u Kragujevcu su čak vodili na poluvremenu (27:25), ali su im u drugom delu Veprovi u potpunosti otupili oštricu i na kraju ubedljivo slavili sa 40 poena razlike – 67:27.

- Jagodinci su imali dobru debitantsku sezonu u Prvoj ligi Srbije, uprkos tome što im je zamalo izmaklo polufinale. Prošle godine su odigrali odličnu utakmicu protiv nas, bili su jako motivisani, tako da isto očekujem i ove godine. Motiva im neće nedostajati, ali očekujem da će na kraju naš kvalitet i skustvo presuditi. Nisam potpuno upoznat sa igračkim kadrom protivnika, ali sam nedavno saznao da su promenili kvoterbeka u odnosu na prethodnu sezonu – kaže Šćekić.

Iskusnom igraču i, pomalo neobično, već dokazanom treneru koji je prošle godine preuzeo kormilo odbrane reprezentacije Srbije, ovo će biti čak 15. sezona u dresu Veprova, a ambicije su kao i svake od prethodnih godina najviše.

- Primarni cilj ove godine je odbrana domaće titule i razigravanje mlađih igrača. U CEFL-u ćemo ići iz utakmice u utakmicu i truditi se da što dalje stignemo. Za sada razmišljamo o Jagodincima, beogradskim Plavim zmajevima, pa tek onda o Koč Remsima iz Turske – zaključio je Šćekić.

Utakmica je i humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen za lečenje Strahinje Nedeljkovića koji boluje od Vestovog sindroma. Minimalna cena ulaznice je 100 dinara, a može se donirati i više.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu