Radnički bez baraža - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog ostali su bez baraža za Regionalnu A1 ligu, pošto su u meču poslednjeg kola Lige 6 odigrali nerešeno sa Vojvodinom, u Novom Sadu, rezultatom 7:7 i dobru sezonu na „Jadranu“ završili na trećem mestu.

Radnički je lepo otvorio utakmicu i na startu stekao prednost, ali je Vojvodina u drugoj četvrtini preokrenula tok utakmice, serijom 3:0 koja je završena pogotkom Marka Radulovića iz peterca (5:3). Kragujevčani su 24 sekunde pre odlaska na odmor smanjili zaostatak, ali je Radulović iz novog peterca vratio svom timu „plus dva“ – 6:4.

Ruski reprezentativac Ivan Gusarov vratio je Šumadince u igru sa dva vezana pogotka (6:6), ali je onda usledio još jedan peterac koji je ponovo realizovao Radulović. Ipak, da timovi u poslednju deonicu uđu poravnati, pobrinuo se Francuz Gijom Dino, pogotkom sa igračem više – 7:7.

Minut i po pre kraja dosuđen je i četvrti peterac za Vojvodinu, ali je ovoga puta Dobožanov odbranio udarac Blaževiću. Oba tima imala su po napad, ali nisu uspela da ga iskoriste, pa je na kraju ostalo 7:7.

Budva je overila prvo mesto trijumfom protiv Naisa u Nišu, dok je Solaris iz Šibenika do drugog mesta i baraža došao pobedom u Rijeci, nad Primorjem.
Vojvodina – Radnički 7:7 (2:2, 4:2, 1:3, 0:0)

NOVI SAD – Bazen: „Slana bara“. Gledalaca: 300. Sudije: Stanojević i Milović. Igrač više: Vojvodina 14(2), Radnički 13(5). Peterci: Vojvodina 4(3), Radnički 1(0).

VOJVODINA: Filipović, Šiman, Armuš, Marinković, Tintor, Vasin 1, Prekogačić, Ćatović 1, Blažević, Tubić 1, Petković, Marić, Popović, Radulović 4. Trener: Bilić.

RADNIČKI: Dobožanov, Stanković, Stanojević, Tanasijević 1, Radovanlija, Frolov, Đorđević, Dino 1, Vasić, Gusarov 3, Manić, Tomašević 2, Gavrilović, Pljevančić. Trener: Stevanović.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu