Završna borba Radničkog za viši rang - iKragujevac


Sport

U poslednjem kolu Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 ligu, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca gostuju novosadskoj Vojvodini, u subotu od 20 časova, na „Slanoj bari“.

Prvi meč ovih rivala, odigran u Kragujevcu, krajem oktobra, ubedljivo je pripao domaćinu (9:6), ali golman Radničkog, Lazar Dobožanov, koji je u svojoj karijeri branio i za Vojvodinu, smatra da će njegovom timu na neugodnom bazenu u Novom Sadu biti znatno teže.

- Ulazimo u ovu utakmicu kao favoriti i očekujem da ćemo pobediti. Međutim, sigurno je da to neće biti nimalo lako, jer igramo na njihovom terenu. Vojvodina je neugodan domaćin i neće nam dopustiti da lako dođemo do pobede. Biće teže nego u prvom meču u Kragujevcu, ali ako pružimo maksimum, neće biti problema – rekao je Dobožanov.

Porazom u Budvi Šumadinci su propustili priliku da overe plasman u viši rang, pa su sada izjednačeni na vrhu tabele sa crnogorskim predstavnikom koji ima i prednost zbog boljeg međusobnog skora. Samo bod zaostaje Solaris iz Šibenika koji u poslednjem kolu gostuje Primorju iz Rijeke, dok Budva ide na noge niškom Naisu.

- U poslednjem kolu sva tri tima koja se bore za viši rang imaju neugodna gostovanja i sve je moguće. Nama je najbitnije da dobijemo ovu utakmicu i obezbedimo barem baraž, a možemo da se nadamo i da će Nais pobediti Budvu i da ćemo se direktno plasirati u viši rang – smatra Dobožanov.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu