Poraz Radničkog u Budvi - iKragujevac


Sport

U derbiju za prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su na gostovanju ekipi Budve, rezultatom 10:5, pa su ova dva tima sada izjednačena na tabeli, s tim što je crnogorski predstavnik u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Budvanima je ovaj meč bio poslednji voz za viši rang, pa su na krilima prepunih tribina, u uzavreloj atmosferi, pružili svoj maksimum i stigli do važne pobede.

Domaćin je krenuo agresivno od samog starta i poveo već u prvom napadu preko Petra Ćetkovića, da bi sredinom uvodne deonice vođstvo udvostručio Nikola Bogdanović (2:0). Seriju domaćih na kratko je prekinuo Ivan Gusarov, a konačan rezultat prvog dela postavio je Miroslav Ranđić, veliko pojačanje Budvana iz novosadske Vojvodine – 3:1.

U drugoj četvrtini igralo se gol za gol, sve do finiša kada je Sergej Lobov doneo crnogorskom timu do tada najveću prednost od četiri gola (7:3).

U nastavku susreta mlada kragujevačka ekipa bolje je parirala znatno iskusnijem rivalu, ali nije uspela da izbegne poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Bogdanović sa tri gola, dok su Miroslav Ranđić i Petar Ćetković postigli po dva. U ekipi Radničkog u strelce su se upisali Mitrović, Radovanlija, Frolov, Dino i Gusarov.

Budva i Radnički sada dele prvo mesto sa po 35 bodova, dok Solaris ima 34. U poslednjem kolu Radnički gostuje novosadskoj Vojvodini, Budva niškom Naisu, a Solaris riječkom Primorju.

Budva – Radnički 10:5 (3:1, 4:2, 2:1, 1:1)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu