Juniorska reprezentativka u redovima Radničkog - iKragujevac


Sport

Prilikom formiranja ženske sekcije, rukovodstvo i stručni štab Radničkog su prezentovali nameru kluba da osnovu ekipe čine mlade, talentovane i perspektivne igračice, koje će uz kvalitetan rad, napredovati stepenik po stepenik na lestvici razvoja i sportskih rezultata. U skladu sa tim ciljem je angažovana talentovana Nišlika Teodora Veličković (17), koja pokriva pozicije sva tri beka.

 - Obzirom da smo neposredno pred početak prvenstva ostali bez teže povređene Anđele Vasić, prvobitni cilj stručnog štaba je bio da se pronađe igračica koja svojim kvalitetima može lako da se integriše u tim i nastavi sa daljim tokom uigravanja i stvaranja mlade i perspektivne ekipe koja bi se od naredene sezene našla u samom vrhu super B lige. Angažman Teodore Veličković, juniorske reprezentativke, je pravi potez za mladu i poletnu ekipu Radničkog ,koja će svojom igrom tek oduševljavati brojne ljubitelje rukometa. Teodora igra na bekovskim pozicijama, a odlikuje je prodornost i raznolikost u napadu, kao i dobra pokretljivost i požrtvovanost u odbrani-jasna je koordinator ženske sekcije Marija Lojpur.

Teodora je rukometom počela da se bavi sa 8 godina u rodnom Nišu, a u karijeri je nastupala za Naisu i Junior.Prošla je sve selekcije državnog tima,počev od pionirske,preko kadetske pa sve do juniorske reprezentacije. Učenik je trećeg razreda II Kragujevačke Gimnazije.

 - Nakon prekida saradnje sa beogradskim Juniorom, usledio je poziv čelnika kragujevačkog Radničkog, kluba o kome sam čula sve najbolje. Nakon provedenih par dana u Kragujevcu sam zaključila da sam donela pravu odluku o nastavku karijere.Ambicije kluba se poklapaju sa mojim ličnim ,da kao ekipa i kao pojedinac zajedno rastemo i napredujemo i da u bliskoj budućnosti napadnemo Superligu. Ekipa je jako mlada,devojke su me odlično prihvatile jer smo,uz izuzetak iskusnih Jasmine Kolak i Nevene Aleksić,sve približnih godina. Treninzi su naporni,ali i veoma raznovrsni,što nam daje za pravo da u skorije vreme ostvarimo zacrtane ambicije. -poručila je najnovija akvizicija tima iz prestonice Šumadije Teodora Veličković.

Veličkovićeva je vernost klubu overila na period od 4 godine.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu