Podela plena sa liderom - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 12-og kola super B lige za žene remizirale pred svojom publikom protiv lidera na tabeli,ekipe „Železničar“ rezultatom 28-28,poluvreme 15-12.

Da je neko pre početka utakmice četi pod vođstvom Rodoljuba Kurandića ponudio bod,oberučke bi prihvatili,no tok meća je pokazao da Kragujevčanke mogu da žale za izgubljenim bodom.Ekipa iz Inđije,sastavljena od više prekaljenih,superligaških igračica je važila za apsolutnog favorita nad najmlađom ekipom lige. Domaće igračice su žestoko krenule od početka,agresivno na svakom milimetru terena u želji da pokažu da je dvorana Jezero neosvojivi bastion.Od 4-og minuta i rezultata 2-2 su bile u konstantnom vođstvu 1 do 2 gola prednosti,a prvi put stižu do velikih 3 golom Jasmine Kolak u 15-om minutu (8-5). Gošće stežu u odbrani i lucidnim rešenjima Suzane Miličić u napadu dolaze do izjednačenja u 26-om minutu ( 12-12), ali Radnički munjevitom serijom odlazi na odmor rezultatom 15-12.

I drugi deo igre je krenuo kako se poželeti može za raspoložene i poletne Kragujevčanke,koje pogotkom Nevene Aleksić u 38-om minutu prvi put imaju plus 4 (18-14). Ipak veliko iskustvo gošći iz Srema dolazi do izražaja.Strpljivom igrom u napadu i flasterom u odbrani na najiskusnijom Kolakovom,prelaze u vođstvo 22-24 u 52-om minutu. U tim trenucima se činilo da su Inđijke prelomile meč,ali pitale su se i igračice Radničkog za nešto.Frenetičnom borbenošću,požrtvovanjem u odbrani i u jednom trenutku i bez dve isključene igračice uspevaju da se vrate u igru,pa u 57-om minutu golom kapitena Tijane Petrović pređu u vođstvo ( 27-26).Imale su šansu domaće igračice da osvoje i ceo plen,ali je nade raspršila Jovana Avramović u poslednjem minutu za konačnih 28-28.

Sve igračice Radničkog su pokazale sjajnu borbenost,angažovanje,ali ipak moramo izdvojiti po pravilu najefikasniju Jasminu Kolak,kapitena Tijanu Petrović,koja je pružila najbolju partiju od početka sezone, kao i briljantnu Aminu Hasanović na golu čije su fantastične odbrane vratile u život Radnički kada se lomio rezultat.

Ovim remijem Radnički je zadržao šesto mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jasmina Kolak sa 11 i Tijana Petrović sa 8 pogodaka, dok su se kod gošći istakl Kaitović,Miličić i Zubović sa po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice : Amina Hasanović

RK Radnički 1964 –RK Železničar: 28-28 (15-12)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu