Velika pobeda Radničkog za prvo mesto - iKragujevac


Sport

U derbiju sezone, vaterpolisti Radničkog savladali su direktnog konkurenta za viši rang, Solaris iz Šibenika, rezultatom 6:5 i tako ga pretekli na prvom mestu Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 ligu. Kragujevački „Park“ ponovo je bio ispunjen, a mnogobrojna publika nagrađena na najbolji mogući način, kako sjajnom vaterpolo predstavom, tako i pobedom svog tima.

Kragujevčani su od samog starta krenuli agresivno i poveli već u prvom napadu, kada je Ivan Gusarov umakao čuvarima i zatresao mrežu. Sredinom uvodne deonice gosti su izjednačili preko najboljeg strelca lige, Andrije Vlahovića, ali se Gusarov novim pogotkom pobrinuo da domaći sa vođstvom dočekaju kratak predah (2:1).

Zatim se lepim golom nadovezao Nemanja Stanojević, a onda fantastičnom šraubom i Uroš Vasić, za „plus tri“ – 4:1. Šibenčani su odmah zatim preko Koprčine smanjili zaostatak, a u nameri da se potpuno približe omeo ih je golman Lazar Dobožanov, odbranom peterca Vlahoviću.
Izabranici Uroša Stevanovića maksimalnu prednost imali su i na startu drugog poluvremena (5:2), ali su gosti preko Bušelića i Koprčine vratili neizvesnost pred poslednju deonicu (5:4).

Francuski reprezentativac iz redova Radničkog, Gijom Dino, u pravom trenutku prekinuo je mini seriju gostiju, na startu četvrte četvrtine i donekle vratio mir u redove domaćina (6:4), a taj rezultat ostao je na snazi sve do poslednje sekunde, kada je Koprčina ublažio poraz.

U tvrdom i uzbudljivom duelu, golgeterski su se donekle izdvojili Nemanja Stanojević i Ivan Gusarov sa po dva gola, dok su Gijom Dino i Uroš Vasić postigli po jedan. U ekipi Solarisa prednjačio je Nikola Štrkalj sa dva pogotka, a po jedan su dali Andrija Vlahović, Ferdinand Josip Bušelić i Eugen Koprčina.

Kragujevčani sada imaju bod više od Solarisa i tri od Budve i što je najvažnije, drže sve u svojim rukama u poslednja dva kola. Do kraja ih očekuju gostovanja Budvi i Vojvodini i ako trijumfuju u oba duela, dogodine će se takmičiti u A1 ligi.

Radnički – Solaris 6:5 (2:1, 2:1, 1:2, 1:1)

KRAGUJEVAC – SC „Park“. Gledalaca: 600. Sudije: Tioco (Hrvatska), Stanojević (Srbija). Peterci: Solaris 1(0).

RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević 2, Ganić, Radovanlija, Frolov, Panić, Dino 1, Vasić 1, Gusarov 2, Manić, Tomašević, Gavrilović, Pljevančić. Trener: Stevanović.

SOLARIS: Šparada, Malenica, Komadina, Štrkalj 2, Begović, Erak, Vlahović 1, Pelicarić, Bušelić 1, Bulat, Lipar, Koprčina 1, Jukić, Kreković. Trener: Kreković.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu