Radnički siguran u Valjevu - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Valjevo Gorenja, rezultatom 14:9, u meču koji se bodovao za plasman u Superligu Srbije, ali za Kragujevčane nije imao prevelikog takmičarskog značaja, jer su već ranije obezbedili prvo mesto u mini tabeli.

Izabranici Uroša Stevanovića su vodili od samog starta i vrlo brzo došli do „plus četiri“ (5:1), a sve što su učenici trenera Igora Milanovića uspeli da urade bilo je da priđu na samo gol zaostatka sredinom treće četvrtine (8:7).

Kragujevčani su potom dodali gas i na kraju došli do maksimalnih pet golova prednosti.

Meč je obeležio debi mladog ruskog igrača Danila Frolova, koji je premijeru pod kapicom Radničkog začinio sa dva pogotka. Prednjačio je njegov sunarodnik Ivan Gusarov sa tri, dok su po dva takođe postigli Nemanja Stanojević i Vukašin Ganić. U strelce su se upisali još Nemanja Radovanlija, Uglješa Panić i Nikola Tomašević. U poraženom timu istakao se Aleksandar Njegovan sa tri gola, a po dva su dodali Japanac Kohei Inaba i Filip Tenžera.

Radničkom je ovaj meč poslužio i da se što bolje pripreme za derbi za prvo mesto u regionalnoj Ligi 6, protiv ekipe Solarisa, koji ih očekuje u nedelju od 19.30 časova, u kragujevačkom „Parku“. Besplatne karte za ovu utakmicu mogu se nabaviti u Kafe-baru „Sonas“ (Ulica Lole Ribara), na info pultu Zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“, kao i u kancelariji KVK Radničkog na bazenu.

Valjevo Gorenje – Radnički 9:14 (1:1, 2:4, 5:5, 1:4)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu