USPEŠNO OKONČANA TURNEJA: Vaterpolisti Radničkog savladali i Koper - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca uspešno su okončali turneju po Hrvatskoj i Sloveniji, pošto su posle Galeba u Makarskoj (15:7), nadigrali i Koper, sa 10:6, u velelepnom, novoizgrađenom bazenu „Bonifika“.

Trener gostiju, Uroš Stevanović, odmorio je tri najstarija igrača – kapitena Nikolu Tomaševića, zamenika Aleksu Manića i Uroša Vasića, no njegovi izabranici su i u podmlađenom sastavu bili prejaki za najbolji slovenački tim. U njihovom odsustvu ekipu je kao kapiten predvodio reprezentativni golman Lazar Dobožanov.

Meč je sa dva gola otvorio Rus Ivan Gusarov, da bi seriju na kratko prekinuo Zadev, za 2:1 na kraju prve četvrtine. Drugu deonicu Radnički je u korist rešio sa 4:0, pa je na poluvreme otišao sa lepom prednošću – 6:1.

Do kraja meča Kragujevčani su održavali stečenuo vođstvo i na kraju zasluženo došli do novih bodova.

U pobedničkom sastavu prednjačio je Gusarov sa tri gola, Jovan Tanasijević, Luka Vulović i Luka Pljevančić postigli su po dva, a Gijom Dino jedan. Na drugoj strani najefikasniji bio je trostruki strelac Đorđe Šormaz, dva je dodao Zadev, a jedan Galič.

Radnički je ostao na deobi prvog mesta, a u poslednjem kolu regularnog dela sezone dočekuje ekipu Budve, koja je takođe poražena samo jednom.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu